ΤΡΙΚΑΛΑ

Φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων στο κέντρο υποδομών της LIVERPOOL FC

φοιτητές-του-τεφαα-τρικάλων-στο-κέντρ-522378

Επίσκεψη στο προπονητικό κέντρο των υποδομών της Liverpool, βρίσκεται στο Kirby, ένα περίχωρο της πόλης του Liverpool, στο οποίο προπονούνται μόνο τα τμήματα υποδομής. Το κέντρο περιλαμβάνει 11 γήπεδα, εκ των οποίων 9 με φυσικό χόρτο, ένα με πλαστικό για τις ακραίες καιρικές συνθήκες και ένα κλειστό με πλαστικό χλοοτάπητα επίσης, στο οποίο προπονούνται κυρίως οι μικρές ηλικίες κάτω των 12 ετών, πραγματοποίησαν οι φοιτητές της ειδικότητας ποδοσφαίρου του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής, συνοδευόμενοι από τον αναπληρωτή καθηγητή ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας Ζήση Παπανικολάου.

Πρόκειται για τους φοιτητές Αετόπουλο Δημήτρη, Μίσσα Λεωνίδα ,Λάλλο Γεράσιμο, Μπαλτιμά Αντρέα, Καπράλο Θεμιστοκλή, Κωνσταντίνου Μιχάλη, Σταύρου Σάββα, Ανδρέου Κωνσταντίνο, Κοντό Γιώργο, Νούσιο Γιώργο, Κατσιάνο Αποστόλη, Δημερά Κωνσταντίνο, Λακκιώτη Κωνσταντίνο, Καραγιάννη Λεωνίδα, Νταβατζίκο Γιώργο και Τόλη Βασίλη.

Μιλώντας ο αναπληρωτής καθηγητής ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Παπανικολάου στην ΕΡΤ Λάρισας επεσήμανε τα εξής: «Σημαντικό στοιχείο είναι ότι όλα τα γήπεδα βρίσκονται σε άριστη κατάσταση καθώς επίσης το κεντρικό και έδρα της K-23 (β’ ομάδα), ήταν στις διαστάσεις του Anfield, έτσι ώστε να συνηθίζουν οι παίχτες για το ενδεχόμενο ένταξής τους στην πρώτη ομάδα.

liverpool-3Στις εγκαταστάσεις υπήρχε πληθώρα εξαιρετικού υλικού όπως ποδοσφαιρικό εκκρεμές, αναχώματα, στόχοι, πολλά τέρματα και άπειρες μπάλες. Στο κλειστό γήπεδο υπήρχαν στόχοι ακρίβειας, όργανα γυμναστικής, TRX, όργανα ισορροπίας, καθώς και το πανάκριβο fitlight για την αντίληψη και την βελτίωση τεχνικών επιδεξιοτήτων των παιχτών. Έκπληξη μας προκάλεσε η σκόπιμη απουσία κερκίδων,η παρουσία των γονέων στην περίφραξη των γηπέδων χωρίς καμία ανάμιξή τους στις προπονήσεις και στους αγώνες, η βιντεοσκόπηση κάθε προπόνησης καθώς και η παρουσία φορείου με ιατρικό εξοπλισμό σε κάθε προπόνηση.

Την πρώτη μέρα ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις της ομάδας. Παρακολουθήσαμε οικογενειακό διπλό της K-13 με την K-14 και στο τέλος συνομιλήσαμε με τον υπεύθυνο προπονητή τερματοφυλάκων της ακαδημίας.

Την επόμενη μέρα επισκεφτήκαμε το Anfield, όπου ξεναγηθήκαμε στο γήπεδο και το μουσείο της ομάδας, βλέποντας τα τρόπαια και την ιστορία της Liverpool.

Εν συνεχεία επισκεφτήκαμε και πάλι το προπονητικό κέντρο, όπου παρακολουθήσαμε προπονήσεις των τμημάτων K-8, K-10 και K-23. Πριν αποχωρήσουμε και για μια ώρα, παρακολουθήσαμε σεμινάριο από τον MikeYates, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή και νυν προπονητή της K-13 και υπεύθυνο της ανάπτυξης ακαδημιών της Liverpoolσε όλο τον κόσμο, ο οποίος μας μίλησε για την φιλοσοφία, τον τρόπο λειτουργίας και τον σκοπό της ακαδημίας.

Το πρωί της τρίτης μέρας, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ξενοδοχείου, σεμινάριο από τον SteveHollis, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή και διπλωματούχο προπονητή ακαδημιών της Liverpool αναλύοντάς μας το LiverpoolWay. Μετά μεταβήκαμε στο GoodisonPark, όπου παρακολουθήσαμε τον αγώνα Everton-Hull με τελικό σκορ 4-0 σε έναν αγώνα soldout με οπαδούς και των δύο ομάδων στο γήπεδο. Εντύπωση μας έκανε η οικογενειακή ατμόσφαιρα από γονείς και παιδιά.

Την τελευταία μέρα το πρωί, μεταβήκαμε και πάλι στο Kirby, στο προπονητικό της Liverpool και παρακολουθήσαμε τους αγώνες υποδομής K-10 καιK-12 με την CrewAlexandra καθώς και τον αγώνα κυπέλλου της K-14 με την Everton. Εντύπωση μας έκανε η πολύ υψηλή φυσική κατάσταση των παιχτών.

Το ταξίδι στο Liverpool αποτέλεσε αναμφισβήτητα μια εμπειρία ζωής για όλους μας. Ζήσαμε από κοντά την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων που ζουν και αναπνέουν για το ποδόσφαιρο και αποτελεί για αυτούς καθημερινά μια γιορτή.Οι εμπειρίες που αποκομίσαμε από το ταξίδι αποτελούν εφόδιο για την μετέπειτα σταδιοδρομία μας στον χώρο του ποδοσφαίρου, ως πτυχιούχοι καθηγητές φυσικής αγωγής και προπονητές στο υπέροχο αυτό άθλημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου