ΤΡΙΚΑΛΑ

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες ο «Μύλος των ξωτικών»

σε-νέες-δικαστικές-περιπέτειες-ο-μύλ-462043

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ξεκινά ο Ανακριτής Τρικάλων μετά από εντολή του Εισαγγελέα για τις καταγγελίες του «Μετώπου Λαού» Τρικάλων.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου Προκαταρκτική εξέταση, έστω καθυστερημένα – μετά από μηνυτήρια αναφορά που έγινε τον περασμένο Δεκέμβρη απ’ το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ – διέταξε ο Εισαγγελέας Τρικάλων για τον «Μύλο των Ξωτικών». Μέλη του Μετώπου Λαού και πολίτες κλήθηκαν να προσέλθουν την Τρίτη 17/6 στο Πταισματοδικείο Τρικάλων και να καταθέσουν για ότι αυθαιρεσίες και παρανομίες έγιναν στα πλαίσια του «Μύλου».

Για καλύτερη προετοιμασία και «φρεσκάρισμα» της μνήμης το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ καλεί σε συνάντηση τα μέλη, τους φίλους του και κάθε τρικαλινό πολίτη που κάτι έχει να προσθέσει για το θέμα σε σύσκεψη στο καφέ «ΛΗΘΑΙΟ» (πρώην ΚΤΕΛ) τη Δευτέρα το βράδυ ώρα 9.

Στην από 17/12 μηνυτήρια αναφορά του στον Εισαγγελέα το «ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ» ανάφερε, μεταξύ άλλων:

« Σε μια στιγμή που η κοινωνία μας χτυπιέται αλύπητα απ’ τις άγριες μνημονιακές πολιτικές, στα πλαίσια του «ΜΥΛΟΥ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ», που διοργανώνεται για 3η χρονιά φέτος στην πόλη των Τρικάλων απ’ τη Δημοτική Επιχείρηση «e-Trikala» του Δήμου Τρικκαίων, γίνονται πράγματα και θάματα, που αν ως πολίτες και ως αρμόδιες Αρχές της συντεταγμένης πολιτείας δεν αντιδράσουμε άμεσα και αποφασιστικά στις παρανομίες, αυθαιρεσίες και βαρβαρότητες που συντελούνται καθημερινά, τότε σύντομα θα λουστούμε τις οδυνηρές τους συνέπειες

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και θέτουμε τα σοβαρά ζητήματα που γεννά η υπόθεση του «Μύλου»:

  • Οικονομικό έλλειμμα που θα πληρώσει ο Τρικαλινός πολίτης που πεινάει.
  • Μεροκάματο εργάτη 20-25 € για 10ωρη και πλέον εργασία! Ο «Μύλος» γίνεται ο προπομπός του εργασιακού Μεσαίωνα στα Τρίκαλα.

Η γάγγραινα των καταλήψεων δημοσίων και κοινόχρηστων χώρων και το στήσιμο διάφορων ξύλινων κι άλλων κατασκευών (περίπτερων, παραγκών, παγοδρομίου κ.ά.), ως και οι καταστροφές και το ξήλωμα κάγκελων κ.ά. σε πλατείες (Κεντρική κ.λπ.) και κεντρικούς δρόμους (Ασκληπιού κ.ά)

Όλα γίνονται και στήνονται, ως επί το πλείστον, παράνομα και αυθαίρετα, θυσία στον βωμό της άγριας εμπορευματοποίησης.

Για να γίνουν λοιπόν τα έργα του «Μύλου» παρακάμπτονται η πολεοδομική και εν γένει νομοθεσία, η προστασία του περιβάλλοντος, η ιστορία και η αισθητική της πόλης μας. Οι περιβόητες μνημονιακές διαδικασίες fast-track βρίσκουν την πλήρη εφαρμογή τους με τον «Μύλο» στα Τρίκαλα. Έτσι η Δημοτική Αρχή Λάππα μετατρέπεται σε σημαιοφόρο του μνημονιακού καθεστώτος στα Τρίκαλα!

Η αδιαφάνεια και η αυθαιρεσία των διοργανωτών του «Μύλου» και των τοπικών αρχόντων βλέπουμε φέτος να έχει μεγαλώσει. Το ίδιο η διαπλοκή και η εμπορευματοποίηση.

Πίσω απ’ όλα αυτά τα ωραία που ακούμε απ’ τα επίσημα χείλη για τον «Μύλο των Ξωτικών» (διαφήμιση της πόλης μας, τουρίστες, χρήμα, τόνωση της τοπικής αγοράς, χαρά για τα παιδιά κ.λπ.), υπάρχει ή όχι και τόσο αθέατη πλευρά. Ο «Μύλος» βλάπτει σοβαρά: το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον, τα δημόσια αγαθά και το δημόσιο συμφέρον, τα δικαιώματα των πολιτών, το δημόσιο (δημοτικό) ταμείο, τις εργασιακές σχέσεις και τα μεροκάματα, τον πολιτισμό και την αισθητική μας, προωθεί τη χειραγώγηση των πολιτών και επιβάλλει τη φίμωση της άλλης άποψης. Και όλα αυτά, μάλλον για να κερδίσουν οι λίγοι και να χάσουν οι πολλοί»

Θυμίζουμε ακόμη ότι το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ προέβη σε παρεμβάσεις – καταγγελίες για τον «Μύλο» στην επιθεώρηση Εργασίας, Πολεοδομία και Ι.Κ.Α.

Έμποροι δε και επιχειρηματίες της πόλης μας βγήκαν δημόσια και κατήγγειλαν παρανομίες και διακρίσεις απ’ τους Υπευθύνους του «Μύλου» και του Δήμου υπέρ άλλων συναδέλφων τους, ντόπιων ή ξένων.

trikaladay.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου