ΤΡΙΚΑΛΑ

Διάκριση Τρικαλινής μαθήτριας στην παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα

διάκριση-τρικαλινής-μαθήτριας-στην-π-413795

Από 3 έως 13 Ιουλίου διεξήχθη η 55η Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα (International Mathematical Olympiad – I.M.O.) στο μακρινό Κέϊπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής. Ανάμεσα στην εξαμελή Ελληνική Εθνική Ομάδα, ένα και μοναδικό κορίτσι, η τρικαλινή Νικολέττα Αναγνώστου.

Η Νικολέττα έκλεισε τον εξαετή κύκλο ενασχόλησης με τους μαθηματικούς διαγωνισμούς επιτυχημένα, κατακτώντας στη μαθηματική ολυμπιάδα το 4ο βραβείο, δηλαδή εύφημη μνεία, ισοβαθμώντας και με δεύτερο μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας.

Η Ελληνική Ομάδα πραγματοποίησε μια ομολογουμένως επιτυχημένη εμφάνιση κατακτώντας δύο ασημένια μετάλλια, δύο χάλκινα και δύο εύφημες μνείες. Έτσι, ανέβηκε επίπεδο σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Κατέλαβε την 41η θέση επί συνόλου 109 χωρών, που συμμετείχαν απ’ όλο τον κόσμο, ενώ οι διαγωνιζόμενοι μαθητές ήταν πάνω από 600.

Οι συνθήκες όμως, θα πρέπει να επισημανθεί, ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολες, καθώς στη μακρινή αυτή χώρα επικρατεί χειμώνας και το κρύο ήταν τσουχτερό. Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε σε φοιτητική εστία η οποία δεν θερμαίνονταν και τις πρωινές ώρες είχε περίπου 3οC.

Όσο για τη γραπτή δοκιμασία, ήταν και αυτή τη φορά διήμερη. Οι συμμετέχοντας μαθητές κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε τρία εξαιρετικώς απαιτητικά ζητήματα εντός 4,5 ωρών την κάθε μία ημέρα.

Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης ακολούθησαν εκδρομές με ξεναγήσεις, ώστε οι διαγωνιζόμενοι να γνωρίσουν την πόλη, την περιοχή αλλά και τον πολιτισμό τους.
Πριν μερικές ημέρες η Ελληνική αποστολή επέστρεψε στη χώρα κι όσο για τη Νικολέττα Αναγνώστου αυτή τη φορά ετοιμάζεται για ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της, ιδιαίτερα δημιουργικό, τη φοιτητική της ζωή στη Ιατρική Σχολή όπου φιλοδοξεί να συνεχίσει τις διακρίσεις, θέτοντας νέους υψηλούς στόχους μαζί με τον δίδυμο αδελφό της Θοδωρή.

O Πρόεδρος του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ. Στέλιος Αμπράζης μας επισήμανε: «Η παράδοση που έχουν δημιουργήσει οι Τρικαλινοί μαθητές τα τελευταία χρόνια με την κατάκτηση μεταλλίων στην τελική φάση των Εθνικών μαθηματικών διαγωνισμών, με συμμετοχές εντός των Εθνικών Μαθηματικών Ομάδων καθώς και την κατάκτηση παγκόσμιων διακρίσεων, συνεχίστηκε και κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

Οι συνθήκες της διοργάνωσης ήταν αρκετά ιδιαίτερες με τους μαθητές να διαγωνίζονται σε μη θερμαινόμενο χώρο. Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ευχόμαστε στη Νικολέττα Αναγνώστου υγεία και ευόδωση των μελλοντικών της στόχων».

trikaladay.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου