ΤΡΙΚΑΛΑ

Διανομή προϊόντων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ στο δήμο Φαρσάλων

διανομή-προϊόντων-από-το-πρόγραμμα-τε-399427

Ο Δήμος Φαρσάλων ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), στα πλαίσια των Αποκεντρωμένων προμηθειών ενημερώνει τους Δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν επιλέξει να είναι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθεια για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), ότι η διανομή των προϊόντων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 από τις 9:00 π.μ. έως 13:30 μ.μ., στο χώρο της Σκεπαστής Αγοράς Φαρσάλων.

Προϊόντα που θα διανεμηθούν: βόειο κρέας, χοιρινό κρέας, γραβιέρα, φέτα, αλεύρι, ελαιόλαδο, μαρμελάδα, ρύζι, φακές, φασόλια, ζυμαρικά, καθαριστικό γενικής χρήσης, οδοντόβουρτσα, σαμπουάν, σκόνη για πλύσιμο ρούχων, υγρό πιάτων (σύνολο 16 προϊόντα).

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλαμβάνουν τα προϊόντα που τους αντιστοιχούν με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΚΕΑ ή του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των ιδίων, μέσω εκπροσώπου με εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνήσιου υπογραφής από αρμόδια Αρχή ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο, έχοντας μαζί και τον αριθμό ΑΜΚΑ του ωφελούμενου (σε επίσημο έγγραφο).

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση του ωφελούμενου, με σφραγίδα βεβαίωσης γνήσιου της υπογραφής του ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο, έχοντας μαζί και τον αριθμό ΑΜΚΑ του ωφελούμενου (σε επίσημο έγγραφο).

Μεθοδολογία Διανομής «Drive Through»

Λόγω της υφιστάμενης κατάστασης και της πανδημίας Covid-19, οι ωφελούμενοι θα προσεγγίσουν το σταθερό σημείο διανομής (Σκεπαστή Αγορά Φαρσάλων) με όχημα θα ακολουθήσουν τους διαμορφωμένους διαδρόμους εισόδου και εξόδου του οχήματος στο περιβάλλοντα χώρο έτσι ώστε:

  1. Οι ωφελούμενοι δεν θα αποβιβάζονται σε καμία στιγμή από τα οχήματα τους.
  2. Θα διέρχονται από δύο «στάσεις» όπου:
    1. Στη πρώτη, θα πραγματοποιείται η ταυτοποίηση τους από υπαλλήλους της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ που θα είναι προφυλαγμένοι με μάσκες και γάντια. Μετά την ταυτοποίηση οι ωφελούμενοι θα υπογράφουν στο ηλεκτρονικό σύστημα ταυτοποίησης.
    2. Στη δεύτερη, ο ωφελούμενος θα υποδεικνύει στους υπαλλήλους του αναδόχου που θα τοποθετήσουν τα τρόφιμα (σχάρα, πορτ – παγκαζ, εντός του οχήματος) και οι υπάλληλοι της αναδόχου εταιρίας ολοκληρώνουν την διαδικασία.
    3. Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας συνεχίζουν την έξοδο τους από τον περιβάλλοντα χώρο.

Υποχρεώσεις Ωφελούμενων

Οι ωφελούμενοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Να προσέλθουν στο σημείο παραλαβής των τροφίμων αυστηρά στη προκαθορισμένη ώρα που θα τους κοινοποιηθεί με SMS. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθεί ο συγκεκριμένος κανόνας για την αποφυγή μποτιλιαρίσματος.
  2. Κατά τη ταυτοποίηση και παραλαβή να φορούν μάσκα.

Οι ωφελούμενοι θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα SMS στα κινητά τους τηλέφωνα Πληροφορίες στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Φαρσάλων – (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ): 24193 50162

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου