ΤΡΙΚΑΛΑ

Ξεκινά πιλοτικά αύριο το Κοινωνικό Φαρμακείο Φαρκαδόνας Τρικάλων

ξεκινά-πιλοτικά-αύριο-το-κοινωνικό-φα-255904

Ο Δήμος Φαρκαδόνας ανακοινώνει την επίσημη έναρξη αύριο του Κοινωνικού Φαρμακείου στα όρια του Δήμου του για τους κατοίκους του.

Μετά από συνεργασία της Δημοτικής Αρχής και της Διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας, οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, απέστειλαν στον Δήμο τα ονόματα των δημοτών, που χρήζουν δωρεάν φαρμακευτικής συνδρομής, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων που τέθηκαν.

Σε πρώτη φάση, θα εξυπηρετούνται δημότες από Ζάρκο, Κεραμίδι, Διάσελλο, Οιχαλία, Ταξιάρχες, Νομή, Φανερωμένη. Ο λόγος για αυτό είναι, ότι θα πρέπει να δοκιμαστεί η λειτουργία του Φαρμακείου και να διορθωθούν πιθανά προβλήματα που ίσως εντοπιστούν.

Στην συνέχεια, θα αποσταλούν τα ονόματα συνδημοτών και από τις υπόλοιπες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Φαρκαδόνας.

Κάθε δικαιούχος, θα μπορεί να προμηθεύεται εντελώς δωρεάν φάρμακα που δεν χρησιμοποιούνται για βαριές ασθένειες, αλλά καλύπτουν βασικές ανάγκες και είναι ευρέος φάσματος (αντιβιοτικά, αντιπυρετικά αντιφλεγμονώδη κ.α.) που προέρχονται, τόσο από τα αποθέματα του Κέντρου Υγείας, όσο και από την συνεργασία με Φαρμακοποιούς εντός των ορίων του Δήμου.

«Η συνδρομή του Δήμου σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και η οργανωμένη προσπάθεια για αυτή, είναι οδηγοί της δημοτικής αρχής, με στόχο την υλοποίηση σημαντικών δράσεων, προς όφελος της υγείας των συνδημοτών μας και με γνώμονα την παροχή των κατά το δυνατόν βέλτιστων υπηρεσιών», ανέφερε ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Κώστας Οικονόμου.

Υπεύθυνη για το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι η γιατρός Γεωργία Ευθυμιάδη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2433022570

trikalanews.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου