ΤΡΙΚΑΛΑ

Ανοίγει ξανά η υπόθεση οικονομικού σκανδάλου στα Τρίκαλα

ανοίγει-ξανά-η-υπόθεση-οικονομικού-σκ-196282

Ανοίγει και πάλι μια παλιά υπόθεση που αφορά υπεξαίρεση πολλών εκατομμυρίων ευρώ από πρώην στελέχη τραπεζικού υποκαταστήματος στα Τρίκαλα.

Το θέμα ήρθε ξανά στην επικαιρότητα μετά από μήνυση και αγωγή που κατέθεσε Τρικαλινός, θύμα της συγκεκριμένης υπόθεσης, ο οποίος σήμερα εργάζεται σε χώρα του εξωτερικού.

Την υπόθεση ανέλαβε ο γνωστός πειραιώτης δικηγόρος και πρώην βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος, ο οποίος αυτές τιε μέρες βρίσκεται στην πόλη μας.

Όπως είπε ο κ. Μαντούβαλος σήμερα το πρωί στο ράδιο «ζυγός», η ανακρίτρια Τρικάλων κάλεσε δυο πρώην στελέχη της τράπεζας σε ανάκριση για κακουργηματικές πράξεις.

Ο ένας εκ των δυο τραπεζικών υπαλλήλων παρότι εκλήθη δεν προσήλθε και εξεδόθη ένταλμα σύλληψης (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται στο εξωτερικό), ενώ ο δέυτερος εντός των ημερών θα απολογηθεί για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και αφορούν διακεκριμένες πλαστογραφίες και υπεξαίρεση χρημάτων από πελάτες της τράπεζας.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαντούβαλος οι δύο κατηγορούμενοι και πιθανότατα και άλλοι που ενδέχεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, είχαν το θράσος να εκδώσουν δάνεια σε ονόματα ακόμα και σε 14χρονα και 15χρονα παιδιά που είχαν με τους γονείς τους κοινό λογαριασμό.

Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις 15χρονος Τρικαλινός φέρεται να έλαβε δάνειο ύψους 440 εκατ. δραχμών!.

Μάλιστα τα δάνεια που εκδίδονταν από το υποκατάστημα των Τρικάλων εκείνη την περίοδο ήταν πολύ περισσότερα απ’ ότι στα άλλα υποκαταστήματα της χώρας.

Ο κ. Μαντούβαλος συμπλήρωσε ότι αγωγές έχουν ασκηθεί και εναντίον της τράπεζας η οποία, όπως τόνισε θα κληθεί να πληρώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ στα θύματα της κομπίνας που είχε στηθεί στα Τρίκαλα

trikaladay.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου