ΤΡΙΚΑΛΑ

Ο Δήμος Τρικκαίων εμβολιάζει παιδιά Ρομά για τις παιδικές ασθένειες

ο-δήμος-τρικκαίων-εμβολιάζει-παιδιά-ρ-195512

Εκτός από τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό, υπάρχουν και οι εμβολιασμοί για τις υπόλοιπες ασθένειες και ιούς. Ειδικά σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμών, όπως οι Ρομά, με μειωμένη ανταπόκριση στους εμβολιασμούς. Για τον λόγο αυτόν ο Δήμος Τρικκαίων συμμετέχει στην κοινή προσπάθεια ενίσχυσης των εμβολιασμών σε παιδιά Ρομά.

Ετσι, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022, από 09:30 έως 14:30 στο παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δ. Τρικκαίων, στο Κηπάκι, θα εμβολιαστούν τα παιδιά Ρομά ηλικίας 0-16 ετών. Τα εμβόλια θα είναι πνευμονιόκοκκου, ηπατίτιδας A’, διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκύτη, ηπατίτιδας Β, πολιομυελίτιδας, αιμόφιλου.
Η προσπάθεια αυτή γίνεται για 4η φορά στον Δήμο Τρικκαίων και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για Ολους». Για το πρόγραμμα συνεργάζονται, η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το Υπουργείο Υγείας και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Για τον συντονισμό μάλιστα της δράσης πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δ. Τρικκαίων. Τη συνάντηση συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργος Σταμάτης, ο οποίος εξειδίκευσε θέματα σχετικά με τους Ρομά. Ο κ. Σταμάτης είχε επισκεφθεί τον Δήμο Τρικκαίων και τον οικισμό Ρομά στο Κηπάκι το περασμένο φθινόπωρο, δίνοντας έμφαση στα θέματα πρόνοιας και υγείας για τους τρικαλινούς Ρομά.
«Η δράση αποτελεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια για θωράκιση της υγείας των συμπολιτών Ρομά», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Νίκος Σακκάς.
Σημειώνεται ότι στη διάρκεια του εμβολιασμού θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ πριν τον εμβολιασμό, παιδιά και κηδεμόνες θα υποβάλλονται σε τεστ για τον κορονοϊό.

TRIKALAVOICE.GR

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου