ΤΟΠΙΚΑ

Σε καραντίνα Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

σε-καραντίνα-τμήμα-του-πανεπιστημίου-166920

Ομιλητής σε συνέδριο βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό – Σε καραντίνα 150 άτομα, που παρακολούθησαν τις εργασίες – Κλειστοί οι χώροι για απολύμανση

Σε καραντίνα βρίσκεται από χθες ολόκληρο τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας λόγω κορονοϊού. Πρόκειται για το ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα, το οποίο το περασμένο Σαββατοκύριακο φιλοξένησε διημερίδα στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης προγράμματος του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης. Ενας από τους ομιλητές βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και σήμανε άμεσα συναγερμός…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τη διημερίδα παρακολούθησαν περί τους 150 συμμετέχοντες, που έχουν τεθεί προληπτικά σε καραντίνα, ενώ οι εγκαταστάσεις του τμήματος έχουν κλείσει προκειμένου να γίνει απολύμανση. Για το επιβεβαιωμένο κρούσμα σε ομιλητή της διημερίδας η διοίκηση του τμήματος ενημερώθηκε χθες στις 3:30 μετά το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι από την περασμένη Τρίτη στο τμήμα τα μαθήματα έχουν ανασταλεί σε εφαρμογή της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών δομών στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό της πιθανότητας μετάδοσης του κορονοϊού. Παρ’ όλα αυτά διοίκηση και προσωπικό βρίσκονταν κανονικά στα πόστα τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος Νίκο Διγγελίδη από το ξέσπασμα του κορονοϊού στην Κίνα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής. «Εχουμε δώσει εντολή για συχνό και σχολαστικό καθαρισμό των χώρων και έχουμε εγκαταστήσει συσκευές με αντισηπτικά», ανέφερε. «Δυστυχώς όμως κάποια γεγονότα έρχονται από εκεί που δεν το περιμένουμε», σχολίασε για το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε έναν από τους ομιλητές στη διημερίδα που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο ίδιος ο ομιλητής φρόντισε να έρθει σε επαφή με τη διοίκηση του τμήματος και να ενημερώσει ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Αμεσα ο κ. Διγγελίδης και σε συνεννόηση με την Κοσμητεία αλλά και την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανακοίνωσε το κλείσιμο των εγκαταστάσεων του τμήματος όπου τις επόμενες ημέρες θα γίνει απολύμανση.

Από την ώρα της επιβεβαίωσης σήμανε συναγερμός και γίνεται αγώνας ταχύτητας για την άμεση ενημέρωση όλων όσοι έδωσαν το «παρών» στη διημερίδα. «Είχαμε κρατημένες τις καταστάσεις με τα ονόματα, τα τηλέφωνα και τα e-mailsτων συμμετεχόντων και ενημερώσαμε και τους 150 για το επιβεβαιωμένο κρούσμα», σημειώνει ο κ. Διγγελίδης.

Το πρωτόκολλο τηρήθηκε κατά γράμμα. Το σύνολο των συμμετεχόντων κλήθηκε από χθες να μπει σε καραντίνα και να φροντίζει για τη θερμομέτρησή του δύο φορές την ημέρα, αποφεύγοντας παράλληλα την επαφή με άλλα άτομα.

Επίσης οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να ενημερώσουν και όσα άτομα ήρθαν σε επαφή μαζί τους το διάστημα των τεσσάρων ημερών που μεσολάβησε μέχρι τη γνωστοποίηση του κρούσματος προκειμένου επίσης να μπουν προληπτικά σε καραντίνα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου