ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα – Σε απόγνωση οι καταναλωτές: Η τιμή στα χόρτα άγγιξε τα 10 ευρώ στη λαϊκή αγορά

λάρισα-σε-απόγνωση-οι-καταναλωτές-η-993272

Οι καταστροφές στην παραγωγή από τις πλημμύρες, όπως και οι ζημιές στο οδικό και στο σιδηροδρομικό δίκτυο, μετά την κακοκαιρία Daniel, έχουν ήδη δημιουργήσει ρωγμές στην εφοδιαστική αλυσίδα προκαλώντας αυξήσεις τιμών. Ταυτόχρονα εκφράζονται φόβοι και για νέες ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σε λαϊκή αγορά της Λάρισας, η τιμή στα χόρτα έφτασε στα 10 ευρώ το κιλό, ενώ οι παραγωγοί περιμένουν νέα αύξηση στις τιμές βασικών αγαθών. Στην ίδια λαϊκή το μαρούλι κόστιζε πέντε ευρώ, το λάχανο 2,5 ευρώ και τα χόρτα έως και 10 ευρώ το κιλό, ενώ στους πάγκους παρατηρήθηκαν και ελλείψεις.

Την ίδια ώρα, η μείωση της παραγωγής, σε συνδυασμό με τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, δημιουργούν τις συνθήκες για να επεκταθεί η πλημμύρα των ανατιμήσεων στο σύνολο της χώρας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι έμποροι στις λαϊκές βλέπουν ανατιμήσεις έως και 10% στα προϊόντα και εκτιμούν ότι το κύμα των αυξήσεων μπορεί να φτάσει και το 50%.

Οι καταναλωτές ανησυχούν πλέον ότι οι καταστροφές στην Θεσσαλία, θα φέρουν πρόσθετα, κερδοσκοπικά παιγνίδια που θα παίξουν κάποιοι στις πλάτες τους.

enikos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου