ΛΑΡΙΣΑ

Μετά από τρεις μέρες ενημέρωσε την Διεύθυνση Περιβάλλοντος για τον βιολογικό καθαρισμό της Λάρισας ο Καλογιάννης

μετά-από-τρεις-μέρες-ενημέρωσε-την-διε-992732

Ούτε τους πολίτες, αλλά ούτε και την αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας είχε ενημερώσει ο Δήμος Λαρισαίων ότι από την περασμένη Παρασκευή ήταν εκτός λειτουργίας ο βιολογικός καθαρισμός, με αποτέλεσμα τα αστικά λύματα να φεύγουν στον Πηνειό και μέσω αυτού να πλημμυρίζουν κατοικημένες περιοχές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Μιλώντας στην τηλεόραση Astra το μεσημέρι της Τετάρτης, ο κ. Καλογιάννης παραδέχθηκε πως η αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας ενημερώθηκε τρεις ημέρες μετά, την Κυριακή, γιατί όπως μεταξύ άλλων εξήγησε ο διευθυντής της ΔΕΥΑΛ δε μπορούσε να βρει κάποιον το Σάββατο στο τηλέφωνο!

Ερωτηθείς για το εάν όφειλε να ενημερώσει τους πολίτες για το ότι είναι κλειστός ο βιολογικός καθαρισμός, απάντησε πως «οι πολίτες της Λάρισας δεν είχαν πρόβλημα. Δεν επλήγησαν από το κλείσιμο του βιολογικού καθαρισμού. Τα αντλιοστάσια λειτουργούσαν, τα λύματα δεν έμεναν στην πόλη…»

Βέβαια δεν ισχύει το ίδιο για τους πολίτες των περιοχών στις οποίες μεταφέρθηκαν με τα φουσκωμένα νερά του Πηνειού τα αστικά λύματα, ενώ άγνωστο παραμένει εάν κάποια από τα λύματα αυτά δεν επέστρεψαν σε κάποιο βαθμό στον αστικό ιστό της πόλης λόγω παλινδρομήσεων των νερών.

Ο κ. Καλογιάννης άφησε σαφείς αιχμές προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας λέγοντας πως «ήμασταν μόνοι μας» στην κρίσιμη περίοδο των πλημμυρικών φαινομένων. Δύο ώρες νωρίτερα η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε «καρφώσει» τον κ. Καλογιάννη ότι δεν είχε ενημερώσει ούτε τους πολίτες, ούτε τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δείτε το βίντεο με απόσπασμα από τις δηλώσεις του κ. Καλογιάννη:

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου