ΛΑΡΙΣΑ

Κακοκαιρία Daniel: Πλημμύρισε ο χείμαρρος Γκουσμπασανιώτης – Συναγερμός για τα χωριά του Κιλελέρ

κακοκαιρία-daniel-πλημμύρισε-ο-χείμαρρος-γ-990062

Kλειστή παραμένει η Παλαιά Εθνική Οδός Λάρισας – Αθήνας. Υπερχειλίσε και ο ποταμός Ενιπέας στα Φάρσαλα.

Η κακοκαιρία Daniel «σφυροκοπά» τη χώρα για δεύτερη ημέρα, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές σε πολλές περιοχές, με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και σε Δήμους της Λάρισας.

Από τον μεγάλο όγκο νερού έχει πλημμυρίσει ο χείμαρρος Γκουσμπασανιώτης και έχει παρασύρει ένα σπίτι.

Τα ορμητικά νερά, που μεταφέρουν τεράστιους κορμούς δέντρων και φερτά υλικά, απειλούν τα χωριά του Δήμου Κιλελέρ έξω από τη Λάρισα ενώ κλειστή είναι αυτήν την ώρα η Παλαιά Εθνική Οδός Λάρισας – Αθήνας.

Την ίδια ώρα, έχει υπερχειλίσει και ο ποταμός Ενιπέας στα Φάρσαλα, καθώς οι ποσότητες νερού που έρχονται από τα ορεινά της Σκοπιάς είναι πρωτοφανείς. Η Πολιτική Προστασία αποφάσισε την εκκένωση της Υπέρειας, στη Δημοτική Ενότητα Ενιπέα, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Αγνοείται βοσκός

Σημειώνεται ότι από το βράδυ της Τρίτης (5/9) αγνοείται ένας βοσκός στη Λάρισα, με τις έρευνες να συνεχίζονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, ο βοσκός είναι πακιστανικής καταγωγής και ζούσε σε τροχοβίλα.

Οι καταστροφές από την κακοκαιρία στην περιοχή μεταξύ των χωριών Νέας Λεύκης και Νέων Καρυών είναι τεράστιες.

Στην παραλιακή ζώνη της Λάρισας υπήρξαν 130 κλήσεις στην Πυροσβεστική, πραγματοποιήθηκαν 20 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 30 άτομα.

Τα πλάνα από drone αποτυπώνουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή, όπου τα λασπόνερα απλώνονται διαρκώς και έχουν καλύψεις μεγάλες εκτάσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου