ΛΑΡΙΣΑ

Eγκρίθηκε η μεταγωγή Γιαγτζόγλου από τη Λάρισα στις φυλακές Κορυδαλλού

eγκρίθηκε-η-μεταγωγή-γιαγτζόγλου-από-τ-98225

Στις φυλακές του Κορυδαλλού θα μεταχθεί στις 10 Απριλίου ο Κωνσταντίνος Γιατζόγλου, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών.

Η μεταγωγή, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής, γίνεται στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού, ως φυλακής υποδίκων.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής από τις φυλακές Κορυδαλλού θα φύγουν 52 κατάδικοι και θα μεταχθούν στο σωφρονιστικό κατάστημα 27 υπόδικοι, ανάμεσα τους και ο Κωνσταντίνος Γιατζόγλου.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες είχε καταγραφεί μπαράζ επιθέσεων από αναρχικούς – αντιεξουσιαστές, οι οποίοι δήλωναν αλληλέγγυοι στον απεργό πείνας και δίψας Κ. Γιαγτζόγλου που ζητούσε τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η ανακοίνωση του υπ. Δικαιοσύνης

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης σημειώνεται: «Στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού προωθείται η πλήρης μετατροπή του σε κατάστημα υποδίκων. Γι’ αυτό το λόγο, αποφασίστηκε σήμερα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η μεταγωγή των πρώτων 52 καταδίκων από το Κ.Κ. Κορυδαλλού σε άλλα Καταστήματα και, παράλληλα, η μεταγωγή σ’ αυτό 27 υποδίκων. Η εκτέλεση αυτών των μεταγωγών θα γίνει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου».

[naftemporiki.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου