ΛΑΡΙΣΑ

Συγγενείς θυμάτων Τεμπών: «Από σήμερα θα πηγαίνω στο μνήμα του παιδιού μου με ψηλά το κεφάλι»

συγγενείς-θυμάτων-τεμπών-από-σήμερα-955446

Μερική δικαίωση νιώθουν οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών από τις νέες πέντε ποινικές διώξεις σε βάρος διευθυντικών στελεχών του ΟΣΕ, με τον πατέρα του Δημήτρη, Παύλο Ασλανίδη να συγκλονίζει, αναφέροντας ότι «από σήμερα θα μπορώ να πηγαίνω στο μνήμα του παιδιού μου με ψηλά το κεφάλι».

«Ευτυχώς ξεκινάει η δικαίωση. Μετά τις ενέργειες που έκανε και ο Σύλλογος και τη μήνυση που κατέθεσε να γίνει και άρση ασυλίας κάποιων προσώπων και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «από σήμερα και από τη μέρα της μήνυσης θα πάω στο μνήμα του Δημήτρη με ψηλά το κεφάλι. Θα μπορώ να τον αντικρίσω με ψηλά το κεφάλι».

Σύμφωνα με τον κ. Ασλανίδη η προσδοκία των συγγενών των θυμάτων είναι «να μπουν στη φυλακή όσο περισσότεροι υπεύθυνοι γίνεται», ενώ υπογράμμισε ότι «δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί δεν έχουν συλλάβει τη διευθύντρια της ΕΑΣ που επέτρεπε να πηγαίνουν τα τρένα χωρίς σήματα ασφαλείας».

«Η δικαιοσύνη φαίνεται να ξεφεύγει από το κυβερνητικό αφήγημα που αφορούσε σε ανθρώπινο λάθος»

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος, συνήγορος του Συλλόγου και πατέρας τραυματία ανέφερε από την πλευρά του ότι: «Αυτό που κατάφερα να πληροφορηθώ και μάλιστα σήμερα είχαμε σκοπό με μέλη της Διοίκησης του Σωματείου να επισκεφθούμε τον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών αλλά και τον ορισθέντα ανακριτή, να δηλώσουμε τον προβληματισμό μας για την καθυστέρηση στην άσκηση των ποινικών διώξεων κατά στελεχών και κυρίως διευθυντικών αλλά και νομίμων εκπροσώπων των εταιρειών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανέφεραν σε σχετικό υπόμνημα πως δεν είναι δυνατόν τρεις μήνες μετά την τραγωδία να μην έχει βρεθεί η αιτία για την πυρκαγιά – έκρηξη η οποία κόστισε τη ζωή περίπου των μισών θυμάτων. «Οι ποινικές διώξεις για πρώτη φορά αφορούν κακουργηματικές πράξεις και αναφέρονται σε διευθυντικά στελέχη που είχαν σχέση με τη συντήρηση των συστημάτων υποδομής», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η δικαιοσύνη φαίνεται να ξεφεύγει από το κυβερνητικό αφήγημα που αφορούσε σε ανθρώπινο λάθος και αναφέρεται πλέον σε πολλαπλές ευθύνες».

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου