ΛΑΡΙΣΑ

Ελεύθεροι με αυτούς τους όρους οι τέσσερις ανήλικοι για την υπόθεση βιασμού της 22χρονης

ελεύθεροι-με-αυτούς-τους-όρους-οι-τέσσ-945037

Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα το μεσημέρι της Τρίτης από τις δικαστικές αρχές της Λάρισας οι τέσσερις ανήλικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση της καταγγελίας 22χρονης ότι έπεσε θύμα βιασμού

Οι όροι που τους επιβλήθηκαν είναι να μην πλησιάζουν την 22χρονη και η ανάθεση της επιμέλειάς τους σε επιθεωρητή ανηλίκων.

O 14χρονος που κατηγορείται για συνέργεια και συγκεκριμένα για την βιντεοσκόπηση της πράξης, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο, σύμφωνα με το larissanet.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στην 22χρονη

Δεν βρέθηκαν εμφανείς σωματικές κακώσεις στην 22χρονη που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στον Τύρναβο το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Λάρισας, κ. Χρήστο Κραββαρίτη, ο οποίος πραγματοποίησε τη σχετική εξέταση.

Ωστόσο όπως ανέφερε στο larissanet ο ιατροδικαστής, πρόκειται για μια περίπτωση «ιδιαιτέρως σοβαρή και αρκετά δύσκολη» και θα χρειαστεί η συνδρομή και άλλων επιστημών και περαιτέρω εξετάσεων για να διαπιστωθεί η περίπτωση του βιασμού.

Ειδικότερα στις δηλώσεις του ο κ. Κραββαρίτης σημείωσε: «Εξετέλεσα μετά από παραγγελία του Α.Τ. Τυρνάβου την ιατροδικαστική εξέταση 22χρονης προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχουν τελεστεί εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Η υπόθεση είναι αρκετά σοβαρή, πρέπει να συναξιολογήσουμε πάρα πολλές παραμέτρους και θα ήταν σκόπιμο αυτή τη στιγμή να μην πω κάτι που θα μπορούσε να εκληφθεί ως μια γρήγορη προσέγγιση. Καλά θα ήταν να αναμένουμε όλα τα αποτελέσματα και από συναφείς επικουρικές ειδικότητες. Η έννοια του βιασμού έχει πάρα πολλές παραμέτρους, υπάρχει βιασμός με την άσκηση σωματικής βίας, αλλά υπάρχουν και πολλές φορές περιπτώσεις τελέσεως συνουσίας χωρίς να υπάρχει εμφανής – τουλάχιστον μακροσκοπικά – άσκηση σωματικής βίας. Ο βιασμός είναι βιασμός, σύμφωνα με τις παραμέτρους που επιβάλλει το νομικό πλαίσιο. Στα πλαίσια της εμφάνισης κακώσεων που να τεκμηριώνουν κατά αδιάσειστο τρόπο τον βιασμό, αυτό δεν προκύπτει. Όμως υπάρχουν παράμετροι οι οποίες συναξιολογούνται και ενδεχομένως να είναι εκείνες που θα δώσουν το αποτέλεσμα που θα μας διαφωτίσει».

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου