ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Ξεκινά πρόγραμμα εκπαίδευσης στην ΚΑΡΠΑ – Εκπαίδευση 300 πολιτών

λάρισα-ξεκινά-πρόγραμμα-εκπαίδευσης-939940

Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα μέσα από την «Πόλη που μαθαίνει» με στόχο να σωθούν ανθρώπινες ζωές, θα υλοποιήσει ο Δήμος Λαρισαίων με την εκπαίδευση στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με τη χρήση απινιδωτών τελευταίας γενιάς, εργαζόμενων σε σχολικές και δημοτικές υποδομές.

Σε πρώτη φάση θα εκπαιδευθούν περίπου 300 εκπαιδευτικοί, δημοτικοί υπάλληλοι, αλλά και μαθητές, ενώ αναμένεται η προμήθεια ακόμη 33 απινιδωτών.

Η σχετικές ανακοινώσεις έγιναν το μεσημέρι της Τετάρτης στη Δημοτική Πινακοθήκη, με τον Δήμαρχο κ. Απόστολο Καλογιάννη να κάνει λόγο για «ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα που άγγιξε ο δήμος πριν από λίγα χρόνια αγοράζοντας τους πρώτους 30 απινιδωτές που έχουν μπει σε γήπεδα, σχολικές μονάδες και παιδικούς σταθμούς».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Νίκος Ζέρβας τόνισε πως είναι ανάγκη να υπάρξει πιστοποιημένη εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες, πρόγραμμα βασική αξία ζωής με χρήση απινιδωτή να παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις στους εκπαιδευτικούς. Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα αφορά 55 εκπαιδευτικούς των Γυμνασίων της Λάρισας.

Δείτε τι δήλωσε ο εκπαιδευτής της ΕΠΙΖΩ Ξενοφών Λέτσας:

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου