ΛΑΡΙΣΑ

Επεσαν οι υπογραφές για το 1st Larissa Cycling forum – Πότε έρχεται

επεσαν-οι-υπογραφές-για-το-1st-larissa-cycling-forum-πότε-929746

Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας υπογράφθηκε σήμερα, το μεσημέρι της Τετάρτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Λάρισας.

Στο πλαίσιο της εν λόγω υπογραφής, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση του 1st Larissa Cycling forum που θα διεξαχθεί το τριήμερο από 1 – 3 Ιουνίου 2023.

«Η πόλη αλλάζει κουλτούρα. Ήταν μονόδρομος το 1st Larissa Cycling Forum. Είμαστε στη θέση να συνυπογράψουμε ένα τριετές τέτοιο συμβόλαιο, να προωθήσουμε την υπόθεση του ποδηλάτου ο καθένας από τη μεριά του. Βασικά στοιχεία του φόρουμ: η εκπαίδευση μικρών και μεγάλων, η διάδοση της ποδηλατικής κουλτούρας, η προβολή της πόλης μας στο εξωτερικό, η ενσωμάτωση καλών πρακτικών στην πόλη. Ίσως είναι λίγο και το τριετές συμβόλαιο. Παράλληλα θα λάβουν χώρα κι άλλες δραστηριότητες στην πόλη: Ποδήλατο και σχολείο, ποδήλατο και δουλειά, ποδήλατο και ψώνια, ποδήλατο για την υγεία.» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

«Θα προσπαθήσουμε το συνέδριο να πετύχει. Να περάσουμε το μήνυμα στην νεολαία πως η χρήση του ποδηλάτου έχει πολλά οφέλη όχι μόνο στην υγεία αλλά και προς το περιβάλλον της πόλης» σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΟΠ κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος.

«Υπάρχουν μεγάλες διοργανώσεις στην περιοχή μας» επεσήμανε ο ταμίας της ΕΟΠ κ. Σάββας Τσοπούρογλου. «Επιγραμματικά στις 26 του μηνός θα γίνει σχολικό πρωτάθλημα στο Μεζούρλο. 20-21 του μηνός το πρωτάθλημα εφήβων και νέων ανδρών στο Κιλελέρ και στην Αγιά (η διαδρομή θα περάσει κι από τα Τέμπη). 28-29 του μηνός το διεθνή αγώνα ποδηλασίας στον Κίσσαβο.» συμπλήρωσε.

Στη συνέντευξη Τύπου το λόγο πήραν επίσης η γενική γραμματέας της ΕΟΠ κα Τβισς Σαμπρίνα και το μέλος της επιτροπής ανάπτυξης της ΕΟΠ κ. Θάνος Γεωργίου.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου