ΛΑΡΙΣΑ

Μπαίνουν στην υπόθεση των Τεμπών οι Δικηγορικοί Σύλλογοι– «Να αποδοθούν οι ευθύνες στους μηχανοδηγούς του τρένου»

μπαίνουν-στην-υπόθεση-των-τεμπών-οι-δι-927506

Δήλωση παράστασης προς υποστήριξη κατηγορίας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη κατάθεσε σήμερα στα Δικαστήρια της Λάρισας η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Στις 12 το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Ολομέλειας και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημήτρης Βερβεσός μαζί με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Τρύφωνα Τσάτσαρο και άλλα στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής, επισκέφθηκαν το Δικαστικό Μέγαρο για να καταθέσουν τη δήλωση στις αρμόδιες αρχές.

Σε δήλωσή του, ο κ. Βερβεσός τόνισε πως η πρωτοβουλία αυτή έρχεται «για να ζητήσει από τον ανακριτή να αποδοθούν οι ευθύνες στους μηχανοδηγούς του τρένου των ευθυνών και όχι στους τελευταίους μόνον συρμούς του τρένου αυτού. Θα πρέπει να μπουν στο κάδρο όλοι οι υπεύθυνοι όσο ψηλά κι αν είναι και να αποδοθούν οι ευθύνες αστικές και ποινικές σ’ εκείνους που ανήκουν. Δε μπορεί να συνεχιστεί αυτό που ζήσαμε στο παρελθόν. Η δικαιοσύνη θα πρέπει να αποδοθεί σύντομα, αποδοτικά και ουσιαστικά, ώστε να μην υπάρχει η οποιαδήποτε αμφιβολία ότι υπάρχει προσπάθεια αποπροσανατολισμού ή συγκάλυψης της υπόθεσης.»

Δείτε τη δήλωση

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου