ΛΑΡΙΣΑ

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός: Στους 57 οι νεκροί – Για πρώτη φορά έχουμε αριθμό αγνοουμένων

αυξάνεται-ο-τραγικός-απολογισμός-στο-919193

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι διασώστες παραμένουν δύσκολες, καθώς κομμάτια του συρμού έχουν μεταμορφωθεί σε άμορφες μάζες.

Στους 57 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ για πρώτη ανακοινώθηκε ο αριθμός των μέχρι στιγμής αγνοουμένων, που είναι 56, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί επίσημα στην ΕΛ.ΑΣ. ως αγνοούμενοι 56 επιβάτες. Τονίζεται το ‘μέχρι στιγμής’, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς. Αυτή την ώρα, ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί είναι 57, δηλαδή ένας περισσότερος από αυτούς που έχουν δηλωθεί στον κατάλογο», αναφέρθηκε.

Επισημάνθηκε ότι όλες οι σοροί ταυτοποιούνται με τη μέθοδο DNA.

Όπως αναφέρθηκε, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι δυνάμεις, παραμένουν δύσκολες καθώς κομμάτια του συρμού έχουν μεταμορφωθεί σε άμορφες μάζες.

Τα γερανοφόρα οχήματα έχουν ανασηκώσει τα δύο βαγόνια, τόσο το πρώτο επιβατικό της β’ θέσης, όσο και το βαγόνι – εστιατόριο.

Ταυτόχρονα, οι πυροσβέστες αφαιρούν τμηματικά τα μεταλλικά στοιχεία τους, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού.

Σε νοσοκομεία βρίσκονται 48 άτομα για νοσηλεία, έξι εκ των οποίων παραμένουν σε ΜΕΘ.

Μια επιβάτης με σοβαρά εγκαύματα διακομίστηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου, που διαθέτει ειδική μονάδα εγκαυμάτων.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου