ΛΑΡΙΣΑ

Επεισοδιακή επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση κατάληψης στη Λάρισα

επεισοδιακή-επιχείρηση-της-ελασ-για-τ-879979

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης «Ντουγρού» στο κέντρο της Λάρισας πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα από το πρωί.

Σύμφωνα με το Onlarissa.gr, αρχικά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το σημείο. Έπειτα επιχείρησαν να μπουν στον χώρο και έριξαν νερό με πιεστικό μέσα στο κτήριο και στα άτομα που βρίσκονταν εκεί.

Τα άτομα που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη «απάντησαν» πετώντας μικρά και μεγάλα αντικείμενα, από μπουκάλια και πέτρες μέχρι τραπέζια και καρέκλες, ενώ φώναζαν συνθήματα.

Μικρή ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε στο σημείο και φώναζε συνθήματα, ενώ προκλήθηκε και ένταση. Περίπου εννιά αστυνομικοί έβγαλαν από τον χώρο της κατάληψης οκτώ άτομα, τα οποία και προσήχθησαν.

Το ακίνητο αυτό είναι ιδιοκτησία του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας, το οποίο έχει προσφύγει εδώ και σχεδόν έναν χρόνο στη δικαιοσύνη, αναφέρει το Onlarissa. Η κατάληψη «Ντουγρού» μετρά σχεδόν έξι χρόνια.

«Εικόνες αποκάλυψης»

Όπως τονίζει το Onlarissa, οι εικόνες μετά την αστυνομική επιχείρηση είναι αποκαρδιωτική.

Θεοδωρικάκος: Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με τη Δημοκρατία μας

Σε ανάρτησή του με αφορμή την εκκένωση της κατάληψης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι «άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με τη Δημοκρατία μας».

«Η ΕΛΑΣ σήμερα το πρωί απελευθέρωσε στη Λάρισα άλλο ένα δημόσιο κτήριο που επί επτά χρόνια τελούσε υπό κατάληψη. Πρόκειται για τον χώρο του δημοτικού γηροκομείου του Δήμου Λάρισας» έγραψε.

«Συνεχίζουμε αποτελεσματικά» κατέληξε στο tweet του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου