ΛΑΡΙΣΑ

Ο διάλογος της στοίχισε 1.000€. Οι πληροφορίες κλειδιά που έδεσαν τη μεγάλη απάτη

ο-διάλογος-της-στοίχισε-1-000e-οι-πληροφορί-782218

Μια 92χρονη Λαρισαία, αποτέλεσε χθες (08-09-2016) το νέο θύμα των επιτήδειων που εξαπατούν ηλικιωμένους, συνήθως με το πρόσχημα οφειλών συγγενικών τους προσώπων. Χθες το πρωί λοιπόν, άγνωστη προς το παρόν γυναίκα, πλησίασε την 92χρονη στην πλατεία Αγ. Βησσαρίωνα και της συστήθηκε ως λογίστρια της κόρης της. Μάλιστα η δράστιδα γνώριζε τα ονόματα των θυγατέρων της 92χρονης, κάτι που σημαίνει ότι οι δράστες τις προηγούμενες ημέρες αναζητούσαν και κατάφεραν να συγκεντρώσουν στοιχεία για την ηλικιωμένη Λαρισαία. Η δράστιδα συστήθηκε λοιπόν στην 92χρονη ως λογίστρια της κόρης της η οποία υποτίθεται την έστειλε στη μητέρα της με αφορμή οφειλές στην εφορία. Έτσι της ζήτησε χρήματα για να πληρώσει ένα παράβολο…

Η 92χρονη είχε ελάχιστα χρήματα πάνω της αλλά περισσότερα στο σπίτι. Έτσι η δράστιδα έπεισε την ηλικιωμένη γυναίκα η οποία επιβιβάσθηκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε άγνωστος άνδρας και τη μετέφεραν στην είσοδο της μονοκατοικίας που διαμένει, στην ίδια περιοχή. Η 92χρονη βγήκε από το σπίτι παραδίδοντας 1.000 ευρώ στους δράστες οι οποίοι της ζήτησαν άλλα τόσα, αφού τα 1.000 ευρώ «δεν έφταναν» για το παράβολο, σε μια προσπάθεια να αποσπάσουν περισσότερα χρήματα. Η 92χρονη επέστρεψε ξανά στη μονοκατοικία αλλά ευτυχώς επικοινώνησε με την κόρη της, τονίζοντας ότι «έδωσε τα λεφτά στη γυναίκα που της έστειλε να τα παραλάβει».

Η κόρη της 92χρονης έμεινε έκπληκτη αφού ποτέ δεν είχε πράξει κάτι τέτοιο και έτσι διαπιστώθηκε η απάτη σε βάρος της ηλικιωμένης, με τους δράστες να έχουν ήδη διαφύγει. Να σημειωθεί πως άγνωστοι δράστες, με το ίδιο πρόσχημα, «στοχοποιούν» ηλικιωμένους για τους οποίους συγκεντρώνουν πληροφορίες. Έτσι μαθαίνουν τα ονόματα των παιδιών τους τα οποία επικαλούνται για να προσεγγίσουν ανυποψίαστους ηλικιωμένους.

Πηγή: eleftheria.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου