ΛΑΡΙΣΑ

Στον ανακριτή ο δήμαρχος Λάρισας για το θέμα της μετατροπής συμβάσεων

στον-ανακριτή-ο-δήμαρχος-λάρισας-για-τ-758218

Απολογητικό υπόμνημα κατέθεσε, τη Δευτέρα, ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης για το θέμα της μετατροπής συμβάσεων υπαλλήλων του Δήμου Λαρισαίων. Ο κ. Καλογιάννης απολογήθηκε στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργείται, κατηγορούμενος για απείθεια και παράβαση καθήκοντος στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαρισαίων επισήμανε: «Υπερασπίζομαι τη λειτουργία του Δήμου και τα συμφέροντα των συμπολιτών μου», ενώ έκανε λόγο για «στοχοποίηση πέντε δημάρχων που αρνήθηκαν τις απολύσεις» και δεν παρέδωσαν στοιχεία στο πλαίσιο ελέγχου που είχε ζητήσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης. «Θα παλέψουμε την υπόθεση με κάθε πολιτικό μέσο» επισήμανε.

Με αφορμή την απολογία Καλογιάννη, όπως και την απολογία της διοικητικής διευθύντριας του Δήμου Λαρισαίων, ο σύλλογος εργαζομένων στο δήμο προκήρυξε σήμερα στάση εργασίας και διοργάνωσε συγκέντρωση συμπαράστασης στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας.

Ο κ. Καλογιάννης όρισε μάρτυρες υπεράσπισης τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη, τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζ. Κωνσταντοπούλου, τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Γ. Κωτσό και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου