ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΔ

λάρισα-διαμαρτυρία-στην-περιφερειακ-72328

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΔ στη Λάρισα πραγματοποίησε σήμερα η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας, στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τον ΟΑΕΔ.

Οι εργαζόμενοι διαφωνούν με τη φιλοσοφία των αλλαγών που προωθούνται υπογραμμίζοντας πως «ο ΟΑΕΔ από υποστηρικτικός οργανισμός στήριξης της κοινωνίας μετατρέπεται σε έναν κατασταλτικό μηχανισμό».

«Είμαστε ενάντια στις οργανωτικές αλλαγές του νέου οργανισμού, διότι καταργούν την κοινωνική πλειοψηφία που έως σήμερα είχε ο ΟΑΕΔ και είμαστε περήφανοι για αυτό», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. «Είμαστε αντίθετοι- συνεχίζει η Ενωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας- στη διάλυση του ελεγκτικού μηχανισμού του ΟΑΕΔ και τασσόμαστε κατά της υπερδοσολογίας της κατάρτισης, διότι έχει στόχο τη δημιουργία επαγγελματιών καταρτιζόμενων».

Τέλος, η Ενωση καταδικάζει την παρουσία αστυνομίας στην κινητοποίηση που έγινε στην Αθήνα, στα γραφεία της διοίκησης του ΟΑΕΔ, τονίζοντας ότι «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, ο φόβος δεν θα επικρατήσει».

Τη σημερινή συγκέντρωση στη Λάρισα στήριξαν με την συμμετοχή τους ο Γιάννης Σκόλκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και ο Χρήστος Μπίκας, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου