ΛΑΡΙΣΑ

Τι λένε οι σεισμολόγοι για τον σημερινό σεισμό 5.2 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

τι-λένε-οι-σεισμολόγοι-για-τον-σημεριν-672189

Ανησυχία προκάλεσε ο νέος σεισμός έντασης 5.2 της κλίμακας Ρίχτερ που εκδηλώθηκε στις 14.57 16χλμ νοτιοδυτικά της Ελασσόνας και έγινε αισθητός και στη Λάρισα.

Ο Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής στο CNN Greece και χαρακτήρισε απολύτως φυσιολογική εξέλιξη τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση.

Εξήγησε πως ο σεισμός εντάσσεται στο πλαίσιο της ομαλής μετασεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται στην περιοχή, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι οι επιστήμονες μελετούν με ιδιαίτερη προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου.

«Μιλάμε για ένα νέο ισχυρό μετασεισμό, ο οποίος εκδηλώνεται στο ήδη διεγερμένο ρήγμα της Θεσσαλίας», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας ο οποίος βρίσκεται ακόμη στο Δαμάσι, υπογράμμισε στο newsit.gr: «Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα έντονος αλλά είναι μέσα στο πλαίσιο της φυσιολογικής μετασεισμικής δραστηριότητας. Βρίσκομαι στο Δαμάσι και το επίκεντρο του σεισμού ήταν 5 χιλιόμετρα πιο μακριά από αυτό το χωριό. Η πρώτη εικόνα που έχουμε είναι ότι δεν υπάρχουν σημαντικές ζημιές μόνο μικροπτώσεις τοίχων και αντικειμένων. Η σεισμική δραστηριότητα φαίνεται πως μετακινείται τώρα στα βορειοδυτικά αυτής της μεγάλης εκτεταμένης ρηξιγενούς περιοχής».

Ο διευθυντής του γεωδυναμικού Άκης Τσελέντης δήλωσε στο newsit.gr: «Είναι ένας απόλυτα φυσιολογικός μετασεισμός στο πλαίσιο βέβαια μιας πλούσιας μετασεισμικής δραστηριότητας. Δεν με προβληματίζει κάτι. Πιο πολύ μας ανησυχούν τα παλιά κτίρια και το να είναι το κοινό ιδιαίτερα προσεκτικό με αυτά. Μετασεισμοί των 5 ρίχτερ θα συνεχίσουν να υπάρχουν και σταδιακά όσο περνάει ο καιρός θα αραιώνουν».

[onlarissa.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου