ΛΑΡΙΣΑ

Καταγγελία για απολύσεις στα Goody’s της Λάρισας

καταγγελία-για-απολύσεις-στα-goodys-της-λ-580176

Η ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής :

«Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Νομού Λάρισας καταγγέλλει την εκδικητική και παράνομη απόλυση 13 εργαζόμενων στα καταστήματα Goody’s της Λάρισας τους τελευταίους τρεις μήνες και την απόλυση συνδικαλίστριας (της ταμία του Δ.Σ του Συνδικάτου), πριν λίγες ημέρες.

Η ένταση της επίθεσης της εργοδοσίας συνοδεύεται από διώξεις σε εργαζομένους που τολμούν να σηκώσουν κεφάλι, τολμούν να αντισταθούν και να πείσουν και άλλους εργαζόμενους ότι αποτελεί μονόδρομο η πάλη ενάντια στην επίθεση που δέχονται.

Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση και στον κλάδο γενικότερα, να οργανωθούν στο Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού της Λάρισας για να μην είναι ευάλωτοι στην επίθεση αυτή.

Το προηγούμενο διάστημα η επιχείρηση Goody’s στη Λάρισα προχώρησε δυο φορές σε ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις μισθών.

Μέχρι στιγμής έχει απολύσει σχεδόν όλους τους εργαζόμενους που αντιστάθηκαν, δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση και θέλησαν να κρατήσουν την κλαδική.

Με την αιτιολογία ότι είναι άδικο να απολύονται οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και όχι οι συνδικαλιστές, παράνομα απέλυσαν και τη συνδικαλίστρια, ταμία της διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Λάρισας.

Είναι απύθμενο το θράσος της εργοδοσίας, να μιλά για απονομή δικαιοσύνης την ίδια στιγμή που πετά κόσμο στο δρόμο με μοναδικό σκοπό να εξασφαλίσει παραπάνω κερδοφορία.

Ξεκάθαρο γίνεται πως η εξασφάλιση κερδών δεν εξασφαλίζει και θέσεις εργασίας. Ότι το δίκιο του εργαζόμενου είναι διαφορετικό από το δίκιο των εργοδοτών.

Η πρόθεση της εργοδοσίας είναι να ξεμπερδεύει από το οποιοδήποτε ίχνος συνδικαλιστικής δράσης και για αγώνα στα καταστήματά της. Περιμένουν να αξιοποιήσουν το νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων.

Το Δ.Σ του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Νομού Λάρισας απαιτεί να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις στην επιχείρηση Goody’s της Λάρισας».

onlarissa.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου