ΛΑΡΙΣΑ

Π. Θεσσαλίας: Δημοπρατείται το ιατρείο Νίκαιας

π-θεσσαλίας-δημοπρατείται-το-ιατρείο-579007

Στη φάση της υλοποίησης εισέρχεται ένα έργο το οποίο αναμένεται να συμβάλει στην παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους του Δήμου Κιλελέρ, καθώς δόθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η έγκριση δημοπράτησης της κατασκευής του περιφερειακού ιατρείου Νίκαιας προϋπολογισμού 550.000 € (με ΦΠΑ).

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός, «η αιρετή Περιφέρεια, μέσω του ΕΣΠΑ στοχεύει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία. Σε συνεργασία με το Δήμο Κιλελέρ, ωριμάσαμε το έργο αυτό και το εντάξαμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Με την ολοκλήρωσή του αναβαθμίζεται η παροχή ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κάτοικους του Δήμου Κιλελέρ και ταυτόχρονα επιτυγχάνεται αποσυμφόρηση, από πλευράς περιστατικών, των Νοσοκομείων της Λάρισας. Είναι ένα έργο εμβαδού 242 τ.μ. με προσβασιμότητα σε δύο δρόμους και με σύγχρονη κτηριακή υποδομή, το οποίο εκτός από το όφελος που προσδίδει στη δημόσια υγεία, δημιουργεί μόχλευση στην τοπική οικονομία και θέσεις εργασίας».

Το έργο αφορά στην κατασκευή κτιρίου, που θα στεγάσει το Περιφερειακό Ιατρείο στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ, της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Προβλέπεται να ανεγερθεί ισόγειο κτίριο, εμβαδού 242 τ.μ., διαμπερές, με πρόσωπο στις οδούς Φαρσάλων και Γεννηματά (Σεφέρη) και εντός οικοπέδου εμβαδού 496 τ.μ. Θα περιλαμβάνει δύο εξεταστήρια, χώρο μικροεπεμβάσεων, χώρο εφημερίας, χώρο ανάπαυσης προσωπικού, γραμματεία, χώρους αναμονής και κίνησης ασθενών, χώρους υγιεινής και αποθήκη. Η πρόσβαση θα γίνεται και από τους δύο δρόμους και με την δυνατότητα προσέγγισης – στάθμευσης αυτοκινήτου / ασθενοφόρου.

Με την ολοκλήρωση του έργου εξασφαλίζεται η παροχή ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κάτοικους του δήμου Κιλελέρ και ταυτόχρονα επιτυγχάνεται αποσυμφόρηση από πλευράς περιστατικών των Νοσοκομείων της Λάρισας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται άμεσα η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, που είναι ο δικαιούχος και φορέα υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Κύριος του έργου είναι το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο». Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 14/10/2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και συγκεκριμένα από τον Άξονα 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Θεσσαλία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Χωρικής Ενότητας «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου