ΛΑΡΙΣΑ

Water Projection στον Πηνειό της Λάρισας

water-projection-στον-πηνειό-της-λάρισας-572218

Μπορεί η γιορτή Πηνειού και φέτος να μην πραγματοποιείται, λόγω της πανδημίας αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα υπάρχουν εκδηλώσεις γύρω από το ποτάμι που παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην Λάρισα.

Από 22 έως 25 Ιουνίου, η Αντιδημαρχία πολιτισμού που αποδεικνύεται πολύ δραστήρια και καινοτόμα, μέσω κυρίως των ενεργειών του κ.Πάνου Σάπκα, αναμένεται να πραγματοποιήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μία εικαστική ολογραμματική εγκατάσταση -water projection- στον ποταμό Πηνειό, η οποία θα σηματοδοτήσει και θα υπενθυμίσει σε όλους τη δυναμική του φεστιβάλ, θα επικαιροποιήσει την σημαντική θέση του Πηνειού στη πόλη μας και θα εισαγάγει μία πρωτοποριακή μορφή ψηφιακής τέχνης η οποία συνδέει την τέχνη με την τεχνολογία στο φυσικό τοπίο της πόλης.

Το ποτάμι θα γίνει ο καμβάς της ψηφιακής προβολής με σημεία αναφοράς τα προηγούμενα φεστιβάλ αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις εμπνευσμένες από μνημεία και τοπόσημα της πόλης μας, οπτικοποιώντας την αίσθηση, το συναίσθημα, τους ήχους, τις εικόνες, τους ανθρώπους του φεστιβάλ όλων αυτών των χρόνων. Έτσι, αναδημιουργείται ένα φαντασιακό φεστιβάλ μέσω της ψηφιακής τέχνης σε αλληλεπίδραση με το φυσικό περιβάλλον του ποταμού, το οποίο ο καθένας θα μπορεί να βλέπει και να βιώνει.

H εγκατάσταση υδάτινης οθόνης θα γίνει σε σημείο που θα είναι ορατή στους επισκέπτες, από την κύρια και μεγάλη πεζογέφυρα κάτω από τον Άγιο Αχίλλιο. Μέσω αυτής θα γίνει διαδραστική χαρτογραφημένη προβολή πάνω στην υδάτινη οθόνη για 4 ημέρες από 21:00 έως 23:30, με θέμα αξιοθέατα, μνημεία και σύμβολα της πόλης, αλλά και στιγμές προηγούμενων φεστιβάλ Πηνειού.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από αντίστοιχα δρώμενα:

[larissanet.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου