ΛΑΡΙΣΑ

Υπόγειοι αγωγοί άρδευσης στην Ελασσόνα

υπόγειοι-αγωγοί-άρδευσης-στην-ελασσό-571747

Στην τοποθέτηση υπόγειων αρδευτικών αγωγών άρδευσης στο Δ. Δ Παλαιοκάστρου Ελασσόνας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, μετά την υπογραφή της σύμβασης προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, προχωρά η αντικατάσταση του υπάρχοντος επιφανειακού δικτύου με την τοποθέτηση 3.000 μ υπόγειων αρδευτικών αγωγών για την κάλυψη των αναγκών 600 στρεμμάτων της ευρύτερης περιοχής.

Σε δηλώσεις του για το έργο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Ως αιρετή Περιφέρεια συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τον αγροτικό τομέα, γιατί πιστεύουμε ότι είναι μια από τις δυνάμεις της χώρας για την αντιμετώπιση της κρίσης. Με το έργο αυτό, δημιουργούμε ένα κλειστό δίκτυο άρδευσης μήκους τριών χλμ, το όποιο δίνει την δυνατότητα εξοικονόμησης νερού και ενέργειας, αλλά και ορθολογικής χρήσης υδάτινων πόρων για τις αρδευτικές ανάγκες 600 στρεμμάτων της περιοχής. Είναι ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για τον αγροτικό κόσμο, για τη διευκόλυνση της δύσκολης καθημερινότητάς τους και τη μείωση του κόστους παραγωγής».

Η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου δήλωσε απ’ την πλευρά της: «Η κατασκευή υπόγειων αγωγών στο Δ.Δ Παλαιοκάστρου είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο συμβάλλει στην εξοικονόμηση νερού, αλλά και στην εξυπηρέτηση των αγροτών στις εργασίες στις καλλιέργειές τους. Ως περιφερειακή Αρχή θέσαμε από την πρώτη στιγμή ως προτεραιότητα την υπογείωση των δικτύων αγωγών για την άρδευση των καλλιεργειών στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Έτσι, μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί περίπου 100 χλμ αγωγών, οι οποίοι συμβάλλουν στη μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτών, αλλά και στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων».

Το έργο «Κατασκευή υπόγειου αγωγού Δ.Δ Παλαιοκάστρου Δ. Ελασσόνας» περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση 3.000 μ.μ. υπόγειων αρδευτικών αγωγών από σκληρό PVC 12,5 atm. και κατασκευάζεται στο Δ.Δ Παλαιοκάστρου του Δήμου Ελασσόνας.

Οι νέοι σωλήνες θα αντικαταστήσουν το επιφανειακό δίκτυο με σκοπό την μείωση απώλειας νερού και την βελτίωση του τρόπου άρδευσης. Επίσης το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση των απαραίτητων υδροληψιών του δικτύου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 60.000.00 ευρώ (με Φ.Π.Α.)

thessalianews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου