ΛΑΡΙΣΑ

Διαμάντος καίει Τζανακούλη στον Δήμο Λάρισας

διαμάντος-καίει-τζανακούλη-στον-δήμο-568599

Μια κρισιμότατη αποκάλυψη, στα πλαίσια της δικαστικής διερεύνησης των οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων, με ιδιαίτερη πολιτική σημασία, έκανε χθες ο Ντίνος Διαμάντος μιλώντας στην εφημερίδα «Ελευθερία».

«Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν από το πόρισμα του ορκωτού λογιστή για τη διαχείριση Τζανακούλη, όπου πέραν των πολλών, καταγράφεται και «τρύπα» 350.000 ευρώ περίπου για το 2012. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η σημερινή διαχειριστική φιλοσοφία Τζανακούλη, με τις αμφιλεγόμενες και σε πολλές περιπτώσεις «ελεγχόμενες κατά το νόμο και την τάξη» πράξεις, που αναδεικνύονται άλλωστε και από την «έκθεση ελέγχου» του ορκωτού ελεγκτή λογιστή. Με άλλα λόγια, ο κ. Διαμάντος καταγγέλλει ότι υπάρχει «τρύπα» στα οικονομικά του δήμου ύψους 350.000 ευρώ όπως αυτή αποτυπώνεται από την έκθεση των ορκωτών λογιστών του δήμου για το 2012.

Ο «Κόσμος» που έχει αναδείξει από τον περασμένο Φεβρουάριο τις διάφορες αλχημείες που υπάρχουν στα οικονομικά του δήμου, με τα δημοσιεύματα να οδηγούν στην παρέμβαση του εισαγγελέα με την άσκηση προκαταρκτικής εξέτασης, έχει στη διάθεση του τη συγκεκριμένη έκθεση των ορκωτών λογιστών. Στη σελίδα 26 της έκθεσης και στο κεφάλαιο 1.17. «Απαιτήσεις (Λογ. 30) αναφέρονται επί λέξει τα εξής: «Σημειώνουμε ότι κατά τη συμφωνία του εμπορικού κυκλώματος των απαιτήσεων με τη Γενική Λογιστική προέκυψε διαφορά ποσού ευρώ 343.735,54 η οποία θα πρέπει να διερευνηθεί και να τακτοποιηθεί».

Και αυτή η καταγγελία επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο το γεγονός ότι στα οικονομικά του δήμου υπάρχουν πολλά σκοτεινά και αδιαφανή σημεία, τα οποία η δημοτική αρχή προσπαθεί επιμελώς να κρύψει κάτω… από το χαλί. Επιπλέον, έρχεται να ενισχύσει τις επίμονες φωνές του «Κόσμου» για ενδελεχή έλεγχο στα οικονομικά του δήμου Λαρισαίων αλλά και τα επιχειρήματα του εισαγγελέα, ώστε να ζητήσει να έρθουν άμεσα οι ελεγκτές του υπουργείου και να πιάσουν δουλειά. Αναζωπύρωση μιας… φωτιάς που ποτέ δεν έσβησε όσο κι αν καταβρέχουν κάποιοι…

kosmoslarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου