ΛΑΡΙΣΑ

Κροτίδες πλημμύρισαν την αγορά εν όψει Αποκριάς

κροτίδες-πλημμύρισαν-την-αγορά-εν-όψε-558755

Έρχεται η τελευταία Αποκριά, πλησιάζει και το Πάσχα και οι επιτήδειοι βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν κέρδος πουλώντας παράνομα πυροτεχνήματα. Μάλιστα, ένα κατάστημα στη Λάρισα συνδύαζε τις πωλήσεις των παράνομων ειδών πυροτεχνίας με αυτές των… λαθραίων τσιγάρων και καπνού!

Από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που έκαναν έλεγχο στο κατάστημα, συνελήφθη ο 53χρονος προσωρινά υπεύθυνος όταν διαπιστώθηκε ότι διέθετε προς πώληση 2.882 τεμάχια παιδικών αθυρμάτων, 368 κροτίδες και τέσσερα πυροτεχνήματα. Στα ράφια του καταστήματος βρέθηκαν ακόμη 31 τυποποιημένες συσκευασίες λαθραίου χύμα καπνού συνολικού βάρους ενός κιλού και 550 γραμμαρίων και 102 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων!

Ο 53χρονος οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί ειδών πυροτεχνίας και ο 83χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος αναζητείται, ενώ τα λαθραία καπνικά προϊόντα εστάλησαν στο Τελωνείο Λάρισας για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Ακόμη, στο κατάστημα μιας 56χρονης στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας διαπίστωσαν ότι διέθετε προς πώληση 956 παιδικά αθύρματα και εννέα καπνογόνα τα οποία κατασχέθηκαν. Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Στον ίδιο εισαγγελέα παραπέμφθηκε η 44χρονη προσωρινά υπεύθυνη ενός άλλου καταστήματος, όταν από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι διέθετε προς πώληση 2.496 παιδικά αθύρματα και τέσσερα καπνογόνα που κατασχέθηκαν. Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος απουσίαζε και αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου