ΛΑΡΙΣΑ

Ξεκίνησε να λειτουργεί ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου

ξεκίνησε-να-λειτουργεί-ο-θεσμός-του-το-539221

Ξεκίνησε η λειτουργία του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στον Πλατύκαμπο του Δήμου Κιλελέρ.

Ο Τοπικός Αστυνόμος εντάσσεται σ’ ένα περιφερειακό σύστημα αστυνόμευσης, βελτιώνοντας την ποιότητα του επιπέδου της εξυπηρέτησης των πολιτών και επιλύοντας ζητήματα καθημερινότητας που τους απασχολούν και εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ως θεσμός επικεντρώνεται στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, στο πλαίσιο ανάπτυξης σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κοινωνικής συμπόρευσης και συνεργασίας του αστυνομικού με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς που τις εκπροσωπούν.

Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του νέου αυτού θεσμού πραγματοποιήθηκε σήμερα (08-03-2017) το πρωί τελετή αγιασμού, στο πρώην Δημαρχείο Πλατυκάμπου του Δήμου Κιλελέρ Λάρισας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γρηγόριος Παπαχαραλάμπους, ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Αθανάσιος Νασιακόπουλος, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κωνσταντίνος Κολλάτος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδρου Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κιλελέρ, καθώς και πρώην Δήμαρχοι Πλατυκάμπου.

Στην παραπάνω τελετή, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Υποστράτηγος Δημήτριος Κοτσιάφτης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της λειτουργίας του θεσμού. Κάλεσε τους Δημάρχους και τους πολίτες να στηρίξουν τον Τοπικό Αστυνόμο, να τον εμπιστευτούν και να τον αξιοποιήσουν, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ενώ απευθυνόμενος στους Τοπικούς Αστυνόμους τους ζήτησε να σταθούν δίπλα στον πολίτη, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς που τους εκπροσωπούν. Τέλος, ευχήθηκε στους Τοπικούς Αστυνόμους υγεία και δύναμη ώστε να ανταποκριθούν στα καθήκοντα που αναλαμβάνουν.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, Ταξίαρχος Γεώργιος Αγάκος αναφέρθηκε στις ειδικότερες αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του Τοπικού Αστυνόμου.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Κιλελέρ, ο Δήμαρχος Τεμπών και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κατά το χαιρετισμό τους τόνισαν την ικανοποίησή τους για την έναρξη λειτουργίας του θεσμού, καθόσον εκτιμούν ότι θα συμβάλλει στην αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και στην επίλυση ζητημάτων της καθημερινότητάς τους και υπογράμμισαν την άριστη συνεργασία μεταξύ των Δήμων τους και της Αστυνομίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου