ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Ειδικό εκλεκτορικό σώμα θα αναδείξει τον υποψήφιο δήμαρχο!

λάρισα-ειδικό-εκλεκτορικό-σώμα-θα-ανα-528207

«Λαρισαίων Πόλις», «Ενωτική Πρωτοβουλία» και «Πράσινη Πόλη» κατέληξαν σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με πολύπλοκες διαδικασίες

Αποδεικνύοντας ότι, παρά τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν και τις εντάσεις που έχουν υπάρξει, διατηρείται η βούληση να υλοποιηθεί το εγχείρημα για ένα αυτοδιοικητικό και αυτόνομο ψηφοδέλτιο που θα πετύχει την μεγάλη ανατροπή στο δήμο Λαρισαίων, τα μέλη της ομάδας εργασίας των «Λαρισαίων Πόλις», «Ενωτική Πρωτοβουλία» και «Πράσινη Πόλη» κατέληξαν την Παρασκευή σε ένα «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα ενεργειών και διαδικασιών που θα έχουν αναδείξει τον υποψήφιο δήμαρχο του συγκεκριμένου εγχειρήματος μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Όπως μαθαίνουμε, πρόκειται για μια αφενός πολύπλοκη και αφετέρου πρωτοφανέρωτη στα τοπικά αυτοδιοικητικά δρώμενα διαδικασία, η οποία έχει να αντιμετωπίσει και την χρονική πίεση, καθώς οι εκλογές μπαίνουν πλέον στην τελική τους ευθεία!

Ετσι, τις επόμενες μέρες – μέσα στο εορταστικό δεκαπενθήμερο ; – θα συνεδριάσουν εκ νέου οι ολομέλειες των τριών δημοτικών παρατάξεων οι οποίες και θα εγκρίνουν τη δημιουργία ενός εκλεκτορικού σώματος που θα αναδείξει εν τέλει και τον υποψήφιο δήμαρχο.

Οι εκλέκτορες θα υποδειχθούν από τις τρεις ολομέλειες και η χθεσινοβραδινή συμφωνία κάνει λόγο για ίσο αριθμό από τις δύο πρώτες παρατάξεις και μικρότερο από τη νεότευκτη των Οικολόγων Πράσινων, θα είναι πάντως ένας αριθμός τουλάχιστο 100 ατόμων.

Μόλις οριστικοποιηθούν οι συγκεκριμένοι εκλέκτορες, το σώμα που θα δημιουργηθεί θα ψηφίσει για να αναδείξει τον υποψήφιο δήμαρχο Λάρισας.

Παράλληλα, ανοικτό έμεινε και το σχέδιο περί δυαρχίας, όπου ο υποψήφιος που δεν θα εκλεγεί θα είναι αντιδήμαρχος και ξεκάθαρα νούμερο 2 της νέας παράταξης που θα δημιουργηθεί.

Τον λόγο έχουν πλέον οι ολομέλειες των τριών παρατάξεων οι οποίες και θα δρομολογήσουν τις εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων.

onlarissa.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου