ΛΑΡΙΣΑ

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στις φυλακές

συγκεντρώσεις-συμπαράστασης-στις-φυ-472852

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στις φυλακές με αποχή συσσιτίου και απεργία πείνας από χιλιάδες κρατούμενους και κρατούμενες, που «δίνουν μάχη για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια τους», τονίζει η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων. Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 3:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τις Φυλακές Λάρισας.

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «στις φυλακές Κέρκυρας εφτά κρατούμενοι έραψαν το στόμα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ ο αριθμός των κρατουμένων που βρίσκεται σε απεργία πείνας συνεχώς αυξάνεται. Αυτή τη στιγμή 1.200 κρατούμενοι απεργούν, ενώ χιλιάδες άλλοι απέχουν από το συσσίτιο. Την Πέμπτη το μεσημέρι έχασε τη ζωή του άλλος ένας κρατούμενος, ο οποίος απείχε του συσσιτίου. Ο κρατούμενος βουλγαρικής καταγωγής είχε εκτίσει την ποινή του και ήταν “φιλοξενούμενος” (!) στις φυλακές της Κασσαβέτειας. Η συγκεκριμένη φυλακή δεν έχει γιατρό, όπως και πολλές άλλες. Για παράδειγμα, στις φυλακές Γρεβενών, που η συμμετοχή στην απεργία είναι μεγάλη, το… Εθνικό Σύστημα Υγείας καλύπτεται αποκλειστικά από κρατούμενο γιατρό, ο οποίος προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα πολλαπλά προβλήματα που προκύπτουν από την απεργία πείνας.

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων καλεί την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να συναντηθεί με τη συντονιστική επιτροπή αγώνα των ίδιων των κρατουμένων και να δώσει λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους. Για την Τρίτη, στις 5μ.μ. έχει προγραμματιστεί πορεία διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό και από εκεί πορεία προς τις φυλακές. Ανάλογες πορείες θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις. Μέχρι στιγμής κάλεσμα έχει γίνει στη Θεσσαλονίκη (4 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου) και τη Λάρισα (3:30 μ.μ. Αγορά Νεάπολης)».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου