ΛΑΡΙΣΑ

Ξεκίνησε η λειτουργία του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου

ξεκίνησε-η-λειτουργία-του-θεσμού-του-τ-426715

Ξεκίνησε η λειτουργία του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου σε Ραψάνη και Μεσάγγαλα της παραλίας Αιγάνης του Δήμου Τεμπών Λάρισας.

Ο Τοπικός Αστυνόμος εντάσσεται σ’ ένα περιφερειακό σύστημα αστυνόμευσης, βελτιώνοντας την ποιότητα του επιπέδου της εξυπηρέτησης των πολιτών και επιλύοντας ζητήματα καθημερινότητας που τους απασχολούν και εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ως θεσμός, επικεντρώνεται στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, στο πλαίσιο ανάπτυξης σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κοινωνικής συμπόρευσης και συνεργασίας του αστυνομικού με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς που τις εκπροσωπούν.

Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του νέου θεσμού πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί τελετή αγιασμού, στα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας Ραψάνης του Δήμου Τεμπών και παρουσίασης αυτού από το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας,Υποστράτηγο Δημήτριο Κοτσιάφτη και το Διευθυντή Αστυνομίας Λάρισας, Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Αγάκο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κωνσταντίνος Κολλάτος, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Ραψάνης και Αιγάνης, κ.κ. Νικόλαος Γαγάρας και Κωνσταντίνος Ζαφείρης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι της περιοχής.

Στην τελετή, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Υποστράτηγος Δημήτριος Κοτσιάφτης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της λειτουργίας του θεσμού. Κάλεσε τους Δημάρχους και τους πολίτες να στηρίξουν τον Τοπικό Αστυνόμο, να τον εμπιστευτούν και να τον αξιοποιήσουν, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ενώ απευθυνόμενος στους Τοπικούς Αστυνόμους τους ζήτησε να σταθούν δίπλα στον πολίτη, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς που τους εκπροσωπούν. Καταλήγοντας, ευχήθηκε στους Τοπικούς Αστυνόμους υγεία και δύναμη ώστε να ανταποκριθούν στα καθήκοντα που αναλαμβάνουν.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, Ταξίαρχος Γεώργιος Αγάκος, αναφέρθηκε στις ειδικότερες αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του Τοπικού Αστυνόμου.

Τέλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος Τεμπών και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ραψάνης, κατά το χαιρετισμό τους, τόνισαν την ικανοποίησή τους για την έναρξη λειτουργίας του θεσμού, καθόσον εκτιμούν ότι θα συμβάλει στην αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την επίλυση ζητημάτων της καθημερινότητάς τους, ενώ επεσήμαναν ότι θα σταθούν αρωγοί στο εγχείρημα αυτό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου