ΛΑΡΙΣΑ

Θύμα τροχαίου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με… αγροτικό!

θύμα-τροχαίου-μεταφέρθηκε-στο-κέντρο-354127
Τις τραγικές ελλείψεις ακόμη και στα αυτονόητα στο εθνικό σύστημα υγείας αποκάλυψε για μία ακόμη φορά τροχαίο ατύχημα που συνέβη το Σάββατο λίγο μετά τις 9 το βράδυ στα Φάρσαλα.
Στο τροχαίο ενεπλάκη ένα μηχανάκι με έναν επιβάτη και ένα αγροτικό αυτοκίνητο στην είσοδο της πόλης από τη Λάρισα στο ύψος γνωστού καταστήματος ηλεκτρικών. Κατά αυτόπτη μάρτυρα, ο νεαρός οδηγός του μοτοποδηλάτου δεν είχε φωτισμό με αποτέλεσμα να μη γίνει αντιληπτός από το αυτοκίνητο και να συγκρουστεί μαζί του.
Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός του μοτοσικλετιστή. Από εκείνο το σημείο όμως αρχίζουν τα τραγελαφικά…. Άμεσα υπήρξε επικοινωνία με το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων προκειμένου να μεταφερθεί εκεί ο τραυματίας. Δυστυχώς όμως η απάντηση ήταν πως δεν υπάρχει ασθενοφόρο στη βάρδια!
Έτσι, ο νεαρός τραυματίας μεταφέρθηκε με το αγροτικό στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες!
Το αν φυσικά δεν τηρήθηκε καμία διαδικασία προστασίας του τραυματία κατά τη μεταφορά, ουδόλως φαίνεται να ενδιαφέρει τους αρμοδίους που θεωρούν ότι μπορούν όλοι να έχουν τις γνώσεις των τραυματιοφορέων αλλά και ότι όλα τα αυτοκίνητα να διαθέτουν τις τεχνικές δυνατότητες ενός ασθενοφόρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου