ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Χρέη αρχιμανδρίτη… «ξυρίστηκαν» κατά 100.000 ευρώ

λάρισα-χρέη-αρχιμανδρίτη-ξυρίστηκ-351937

Οι ιερωμένοι δεν διαφέρουν από τους υπόλοιπους πολίτες τόσο ως προς τα… μπλεξίματα με τις τράπεζες, όσο και ως προς το δικαίωμα να απαλλαγούν από μέρος των οφειλών, δείχνει απόφαση ειρηνοδικείου της Λάρισας.

Σε δικαστική ρύθμιση των οφειλών του προχώρησε Λαρισαίος ιερωμένος για λογαριασμό του οποίου το Ειρηνοδικείο « κούρεψε» τα χρέη του, τα οποία ανερχόταν συνολικά στα 231.480 ευρώ.

Ο ιερωμένος, που είναι αρχιμανδρίτης, προσέφυγε στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη, προκειμένου να αντιμετωπίσει το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο είχε φθάσει, καθώς χρωστούσε σε τέσσερις τράπεζες από δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας, διαγράφηκαν από τα χρέη του 100.000 ευρώ περίπου, επί του προαναφερόμενου συνόλου των οφειλών οι οποίες προέκυψαν από δύο στεγαστικά δάνεια, δύο καταναλωτικά και πέντε πιστωτικές κάρτες. Ενώ όμως τα χρέη ανέβαιναν ο μισθός του ιερωμένου, λόγω των περικοπών κατέβαινε διαρκώς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Επικαλούμενος μόνιμη αδυναμία πληρωμής των χρεών και αποδεικνύοντας με την συνδρομή της καταναλωτικής οργάνωσης «Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών», της οποίας είναι μέλος, την ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης λόγω της μείωσης των αποδοχών του, δικαιώθηκε από το δικαστήριο. Το οποίο, προχώρησε σε ρύθμιση των χρεών του και όρισε να καταβάλει 400 ευρώ το μήνα για τέσσερα χρόνια, (συνολικά 19.000 ευρώ) και, τρία χρόνια μετά τη δημοσίευση της απόφασης, την καταβολή 460 ευρώ το μήνα για 22 χρόνια.

Μάλιστα, εξαίρεσε από την εκποίηση την κύρια κατοικία του.

Είναι η πρώτη φορά, τουλάχιστον για την Λάρισα, που τέτοιου είδους απόφαση αφορά σε κληρικό.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου