ΛΑΡΙΣΑ

Λίγο πριν την κατάρρευση τα νοσοκομεία της Λάρισας: Απειλούν με παραιτήσεις διευθυντές και γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο!

λίγο-πριν-την-κατάρρευση-τα-νοσοκομεί-323809

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση βρίσκονται τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας λόγω της δραματικής διάστασης που παίρνει η πανδημία στην περιοχή, με το Γενικό Νοσοκομείο να βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα».
Οι γιατροί που βρίσκονται ήδη εκτός ορίων και έχουν φθάσει να… καταρρέουν μετά από πολύωρες εφημερίες, ετοιμάζουν δραστικές πρωτοβουλίες ώστε να κινητοποιήσουν την πολιτεία.

Κατά πληροφορίες, ήδη στο νοσοκομείο κυκλοφορεί έγγραφο συλλογής υπογραφών παραίτησης το οποίο μέχρι στιγμής έχει υπογραφεί από δεκάδες γιατρούς, αλλά και από διευθυντές κλινικών!

Μάλιστα, αύριο το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου από την Ένωση των Γιατρών στο ΓΝΛ, όπου όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «σκοπός είναι η ενημέρωση για τις εξελίξεις, στις οποίες οδηγούν οι έκτακτες αποφάσεις της Διοίκησης του Γ.Ν.Λ για μετατροπή του νοσοκομείου σχεδόν ολοκληρωτικά σε νοσηλευτήριο CoViD19, καθώς και για την αντιεπιστημονικότητα, την επικινδυνότητα και τις επισφάλειες που επιφέρουν αυτές, όσον αφορά στην λειτουργία του υποστελεχωμένου, υποχρηματοδοτημένου, με χωροταξικές ιδιαίτερο και εξωθημένου σε καταρράκωση Νοσοκομείου μας».

Με ενδιαφέρον βέβαια αναμένεται και η αντίδραση του ιατρικού προσωπιικού στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη από τη Λάρισα, ο οποίος απέκλεισε γενικό ή τοπικό lockdown, ενώ για τα νοσοκομεία είπε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί μονοθεματικά (σ.σ. μόνο covid δηλαδη) νοσοκομεία, αλλά και ότι θα υπάρξουν μετακινήσεις γιατρών από την Αθήνα, αλλά και ενίσχυση από ιδιώτες, ακόμη και επίταξη αν χρειαστεί.

onlarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου