ΛΑΡΙΣΑ

Γουργουλιάνης: Πιο εύκολο να βρει κάποιος ανεμβολίαστος με covid κρεβάτι στο ΠΓΝΛ, παρά ένας νέος από τροχαίο

γουργουλιάνης-πιο-εύκολο-να-βρει-κάπο-311627

«Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα το πρόβλημα δεν είναι η τρίτη δόση, αλλά η πρώτη, από την στιγμή που υπάρχουν 600.000 άτομα άνω των 50 ετών που δεν έχουν καν ξεκινήσει τους εμβολιασμούς», τόνισε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα ο κ. Γουργουλιάνης επισήμανε τα εξής για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στο ΠΓΝΛ:

«Έχουμε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, περίπου 150-200 προσελεύσεις κάθε μέρα στα τμήματα των επειγόντων και εισάγονται στο νοσοκομείο, 35 περίπου ασθενείς καθημερινά. Κάποιες δραστηριότητες του ΠΓΝΛ έχουν ανασταλεί και οι χώροι δόθηκαν σε ασθενείς με covid. Είναι πιο εύκολο να βρει κάποιος ανεμβολίαστος κρεβάτι στο νοσοκομείο με κορωνοϊό, παρά ένας νέος με τροχαίο ατύχημα που χρειάζεται κρεβάτι στην ΜΕΘ.

Για τα μέτρα, σημείωσε: «Υπάρχουν πολλοί ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών οι οποίοι βλέπουν το εγγονάκι τους και κολλάνε. Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα το πρόβλημα δεν είναι η τρίτη δόση, αλλά η πρώτη, από την στιγμή που υπάρχουν 600.000 άτομα άνω των 50 ετών που δεν έχουν καν ξεκινήσει τους εμβολιασμούς. Και επειδή όλοι σκεφτόμαστε ότι αυτοί είναι οι σκληροπυρινικοί που δεν θα πειστούν με τίποτα, έχω φτάσει και εγώ στο σημείο να σκέφτομαι πως όπως υπάρχουν υποχρεωτικά εμβόλια για παιδιά θα πρέπει και αυτό το εμβόλιο να γίνει υποχρεωτικό στους άνω των 60 ετών.

Η κλινική μας θα βγει στα χωριά μας. Θα πάμε σε χωριά όπου δεν έχει εμβολιαστεί ο κόσμος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου