ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα : Συνελήφθη ο ληστής με το καλάσνικοφ

λάρισα-συνελήφθη-ο-ληστής-με-το-καλάσν-292620

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από χθες το βράδυ ο ληστής με το καλάσνικοφ που είχε διαπράξει σωρεία ενόπλων ληστειών στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Η σύλληψη του έγινε έπειτα από κατάλληλα σχεδιασμένη αστυνομική επιχείρηση, σε ποιμνιοστάσιο που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή του Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών. Πρόκειται για Αλβανό υπήκοο ο οποίος ενεργώντας από κοινού κατά περίπτωση και με άλλο αγνώστων στοιχείων ταυτότητας συνεργό και χρησιμοποιώντας πολεμικό όπλο (KALASHNIKOV) διέπραξε απόπειρα ληστείας – ανθρωποκτονίας στις 23-02-2012,στον παράδρομο της ΠΑΘΕ (διασταύρωση Αμφιθέας Λάρισας) πυροβόλησε κατ΄επανάληψη εναντίον του αυτοκίνητου που οδηγούσε 33χρονος αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί στην Αθήνα.

Στις 26 -02-2012 εισήλθε στο πρατήριο υγρών καυσίμων στο 21ο χλμ της επαρχιακής οδού Λάρισας – Αγιάς, όπου με την απειλή όπλου απείλησε τον 55χρονο υπεύθυνο του πρατηρίου και αφαίρεσε χρηματικό ποσό 300 ευρώ που προερχόταν από εισπράξεις καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στις 5-03-2012, εισήλθε σε καφέ-μπαρ στο 1ο χλμ της Εθνικής Οδού Γυρτώνης – Τυρνάβου και με την απειλή και χρήση του όπλου (πυροβόλησε μια φορά σε σταθερό σημείο του καταστήματος), αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή χρηματικό ποσό 200 ευρώ καθώς και 45 ευρώ από δυο υπαλλήλους του καταστήματος και ένα κινητό τηλέφωνο.

Την 10-03-2012 ενεργώντας από κοινού με άγνωστο συνεργό του, εισήλθε σε κατάστημα στη Σωτηρίτσα – Αγιάς και με την απειλή όπλου πήρε από τον ιδιοκτήτη του 250 ευρώ και άλλα 250 από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η τελευταία ληστεία έγινε στις 22-03-2012 σε κτηνοτροφική μονάδα ιδιοκτησίας 3ιχρονου που βρίσκεται στην Αμφιθέα Λάρισας, όπου με την απειλή του όπλου αφήρεσε ένα πορτοφόλι που περιείχε 60 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, το διαβατήριο (Αλβανικών αρχών) του εργαζόμενου αλλοδαπού (υπηκόου Αλβανίας) στην μονάδα, η άδεια διαμονής του, το βιβλιάριο υγείας του ταμείου ασφάλισης ΟΓΑ και διάφορα είδη ένδυσης.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψης του ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά και με χρήση βίας κατά των επιχειρούντων αστυνομικών, αποπειράθηκε να διαφύγει. Όπως διαπιστώθηκε παρέμενε παράνομα στη χώρα στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων και τυγχάνει καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών, με απαγόρευση εισόδου λόγω διοικητικής επέλασης.

Επίσης, εργαζόταν παράνομα σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας 60χρονης που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή του Μακρυχωρίου. Η ιδιοκτήτρια του ποιμνιοστασίου συνελήφθη για απασχόληση αλλοδαπού στερούμενου αδείας διαμονής και αφέθη ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα υπηρεσίας. Από την αστυνομία εξετάζεται το πολεμικό όπλο εάν έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Τέλος ο δράστης με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κατ΄ εξακολούθηση, αντίσταση, παράβαση του νόμου περί όπλων και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, θα οδηγηθεί στο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας..

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου