ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: «Λουκέτο» στα γυμναστήρια του ΕΑΚ λόγω έλλειψης πόρων

λάρισα-λουκέτο-στα-γυμναστήρια-του-288229

Την παρέμβασή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κλειστά Γυμναστήρια της Λάρισας ζήτησαν εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων σε συνάντηση που είχαν στην έδρα της Περιφέρειας.

Όπως είναι γνωστό η διοίκηση του ΕΑΚ προέβη στο κλείσιμο των κλειστών γυμναστηρίων του Αλκαζάρ, του Αγίου Θωμά και σύντομα και της Νεάπολης, που ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Το αποτέλεσμα είναι πολλά αθλητικά σωματεία και αθλητές να μην μπορούν να κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων, αγώνες να αναβάλλονται ή να μην πραγματοποιούνται.

Ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη διοίκηση του ΕΑΚ για να συζητηθούν αναλυτικά όλα τα προβλήματα των κλειστών γυμναστηρίων και για την εξεύρεση λύσης.

«Ο αθλητισμός είναι ζωή, ενέργεια και αποτελεί διέξοδο απ’ τη σκληρή καθημερινότητα και διαφυλάσσει τους νέους από επικίνδυνες ατραπούς. Με κλειστά γυμναστήρια κινδυνεύει ο αθλητισμός στην πόλη. Οι αθλητές και τα αθλητικά σωματεία θα πρέπει να μπορούν να κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων αυτών και να μπορούν να εξασκηθούν στο αγαπημένο τους άθλημα.

Παρότι η λειτουργία των ΕΑΚ δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές μας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναζητεί λύση μέσα απ’ τη συνεννόηση και τη συνεργασία όλων των φορέων για το καλό του αθλητισμού του τόπου μας. Η έλλειψη χρηματοδότησης δεν μπορεί να μετακυλύετε στην αθλούμενη νεολαία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης και επανέφερε την πρόταση για χρηματοδότηση της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων από την ΟΠΑΠ Α.Ε.

.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου