ΛΑΡΙΣΑ

Αγοραστός: Θετική εξέλιξη η εισροή 1,7 εκ. ευρώ για το ΕΣΠΑ

αγοραστός-θετική-εξέλιξη-η-εισροή-17-εκ-278132

Ως θετική εξέλιξη που υπήρξε απόρροια συστηματικής προσπάθειας της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Κώστας Αγοραστός την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εισρεύσουν στο ταμείο της χώρας μας που αφορά το ΕΣΠΑ 800 εκ. ευρώ την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι, ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ολοκλήρωσης του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 αλλά και στο σχεδιασμό του νέου 2014 – 2020, αφού όπως σημείωσε «τα χρήματα δεν είναι απεριόριστα».

Ο πρόεδρος των Περιφερειαρχών ζήτησε από την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει ως οφείλει και φέτος τις Περιφέρειες για να ανταπεξέλθουν σε έργα που αφορούν τις υποδομές και την ασφάλεια των πολιτών ενόψει του χειμώνα, ενώ τέλος ζήτησε να αποσυρθεί η αιφνίδια απόφαση να συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο διάταξη με την οποία ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών θα μπορεί να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα των Περιφερειών σε κεντρικό λογαριασμό του κράτους με μία δική του απόφαση.

Μάλιστα για το τελευταίο θέμα υπενθύμισε τη δέσμευση του πρωθυπουργού κατά τη συνάντηση που είχε με τους Περιφερειάρχες, ότι το μέτρο της παραχώρησης των ταμειακών διαθεσίμων είναι προσωρινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου