ΛΑΡΙΣΑ

Αθώοι οι δημοτικοί παράγοντες για το εργατικό ατύχημα στον αποχιονισμό

αθώοι-οι-δημοτικοί-παράγοντες-για-το-ε-249557

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, επτά συνολικά κατηγορούμενοι που είχαν παραπεμφθεί για σωματική βλάβη από συγκλίνουσα αμέλεια με αφορμή εργατικό ατύχημα κατά το οποίο είχε τραυματιστεί χειριστής φορτωτή κατά τον αποχιονισμό.

Αναλυτικότερα για τον τραυματισμό του 49χρονου δημοτικού υπαλλήλου και χειριστή φορτωτή ενώ αποχιόνιζε σε δρόμο της Τερψιθέας, παραπέμφθηκαν οι αντιδήμαρχοι Λαρισαίων Γ. Ζαούτσος και Γ. Σούλτης, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Δημ. Γεωργάκης, ο πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Καθαριότητας Ευαγγ. Λαχανάς, ο τεχνικός έργων της εταιρείας φυσικού αερίου, καθώς και δύο εκπρόσωποι της εργολάβου εταιρείας που υλοποίησε το έργο.

Το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2017 όταν ο «κουβάς» του φορτωτή που χειριζόταν ο 49χρονος χειριστής, προσέκρουσε σε «ακλόνητο μεταλλικό φρεάτιο με καπάκι της Εταιρείας Παροχής Αερίου Θεσσαλίας, το οποίο βρισκόταν στο κέντρο του δρόμου και προεξείχε κατά 5 εκατοστά από την επιφάνεια του οδοστρώματος».

Το αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο φορτωτής να ακινητοποιηθεί απότομα και να αναπηδήσει, ενώ ο χειριστής του πετάχτηκε από το κάθισμα για «να χτυπήσει με το κεφάλι στο μπροστινό και επάνω μέρος της καμπίνας του μηχανήματος» και να τραυματιστεί. «Ενώ καθάριζα, έγινε το τράνταγμα και χτύπησα» είχε τονίσει την πρώτη μέρα της δίκης ο 49χρονος περιγράφοντας τις συνθήκες του ατυχήματος διευκρινίζοντας ότι λόγω της χιονόπτωσης δεν θα μπορούσε να δει το φρεάτιο, προσθέτοντας ότι «νοσηλεύτηκα για 6 ημέρες και για έναν χρόνο δεν μπορούσα να εργαστώ».

Πηγή: Ελευθερία – Β. Κακάρας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου