Σόκαραν οι αποκαλύψεις του «Τούνελ» στην υπόθεση του νεαρού πατέρα από τη Λάρισα, που βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο αυτοκίνητο του σε προάστιο της Βιέννης.

Η βαθιά έρευνα της εκπομπής έφερε στο φως την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, νέα στοιχεία του σκηνοθετημένου εγκλήματος…

Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον τρόπο που οι Αυστριακές Αρχές χειρίστηκαν την υπόθεση του Δημήτρη Σαράντη, οδήγησαν το «Τούνελ» σε βαθύτερη έρευνα.
Καθώς η Αυστριακή αστυνομία δεν έδωσε απαντήσεις σχετικά με το αν ελέγχθηκε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του πάρκινγκ όπου βρέθηκε νεκρός ο άτυχος νέος, η εκπομπή αναζήτησε τους υπεύθυνους του χώρου. Μετά από πολλές επαφές, κατέληξε στην διευθύνουσα σύμβουλο του φορέα που διαχειρίζεται το πάρκινγκ του αθλητικό κέντρου.
Τα όσα ανέφερε σοκάρουν και προκαλούν προβληματισμό.

Η ίδια εργάζεται στη συγκεκριμένη θέση εδώ και αρκετά χρόνια. Εξήγησε πως ο χώρος στάθμευσης είναι ελεύθερος για το κοινό, δεν διαθέτει μπάρα στην είσοδο, ούτε φύλακα που να τον επιβλέπει.
«Το μόνο που έχουμε είναι οι κάμερες ασφαλείας. Καλύπτουν πλήρως το πάρκινγκ και διατηρούμε το υλικό τους για μία εβδομάδα» τόνισε.

Όταν ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μοιραία νύχτα που η σύζυγος του Δημήτρη και οι φίλοι του τον βρήκαν νεκρό μέσα στο αυτοκίνητο του που ήταν σταθμευμένο εκεί, ξαφνιάστηκε.
«Είναι η πρώτη φορά που το ακούω. Δεν μπορεί να βρέθηκε πτώμα στο πάρκινγκ μας και να μην το γνωρίζω. Το ακούω από εσάς».
Ισχυρίστηκε πως ουδέποτε αστυνομικός υπέβαλλε αίτημα να παραχωρηθεί υλικό από τις συγκεκριμένες κάμερες .
« Έχω πέσει από τα σύννεφα. Έπρεπε να έχω ενημερωθεί. Θα πρέπει αμέσως να επικοινωνήσω με το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα και να ενημερωθώ έστω τώρα» κατέληξε.

Ο ειδικός λύνει τον γρίφο της θηλιάς…

Η παρατηρητικότητα ενός τηλεθεατή δίνει νέα τροπή στην περίεργη αυτή υπόθεση.
Το «Τούνελ» πρόβαλε τις φωτογραφίες – ντοκουμέντο που τράβηξε ο φίλος του Σαράντη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του στο οποίο βρέθηκε νεκρός. Στο πίσω μέρος μπορούσε κανείς να διακρίνει το σχοινί με το οποίο φέρεται να απαγχονίστηκε ο Δημήτρης Σαράντης. Όταν η Αγγελική Νικολούλη ανέφερε πως το θύμα ήταν δεξιόχειρας, ο τηλεθεατής ήρθε σε επαφή με δημοσιογράφο της εκπομπής. Αυτό που του τράβηξε την προσοχή, ήταν ο τρόπος με τον οποίο ήταν δεμένο το σχοινί στη χειρολαβή του αυτοκινήτου.

«Ο συγκεκριμένος κόμπος είναι ορειβατικός. Λέγεται «ψαλιδιά» ή «διπλή ψαλιδιά» . Ο τρόπος που είναι τοποθετημένος στο τελείωμα του δείχνει πως είναι περασμένος από αριστερά προς τα δεξιά, που σημαίνει ότι δέθηκε από αριστερόχειρα. Για να είμαι σίγουρος πειραματιστήκαμε με έναν συνάδελφο που είναι αριστερόχειρας και τον έδεσε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο» είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή ο παρατηρητικός τηλεθεατής.
Σύμφωνα με τον μάρτυρα αν ένας δεξιόχειρας επιχειρήσει να δέσει έναν τέτοιο κόμπο, θα τον δέσει από τα δεξιά προς τα αριστερά.

«Πρόκειται για έναν απλό κόμπο που δένεται σχετικά γρήγορα αλλά είναι πολύ δυνατός. Το περίεργο είναι ότι χρησιμοποιείται κυρίως από ορειβάτες ή διασώστες που θέλουν να κατέβουν σε μια χαράδρα για παράδειγμα. Αυτός που τον έδεσε σίγουρα γνώριζε από ειδικούς κόμπους και πιθανά προέρχεται από τον χώρο της ορειβασίας ή της αναρρίχησης. Αν όχι, είναι κάποιος που έχει διδαχθεί τον τρόπο να δένει τον συγκεκριμένο κόμπο. Στην Αυστρία όπου βρέθηκε νεκρός ο Σαράντης, αυτά είναι διαδεδομένα σπορ, διδάσκονται μέχρι και στα σχολεία τους…» ανέφερε.

Ο αξιωματικός της ΕΜΑΚ Δημήτρης Σταθόπουλος, αφού είδε της φωτογραφίες εκτίμησε ότι ο κόμπος είναι απλός αλλά δεν μπορεί να τον φτιάξει κάποιος τυχαία. Πρέπει να γνωρίζει τον τρόπο. Σύμφωνα με τη γνώμη του δεν είναι απαραίτητο να φτιαχτεί μ’ αυτόν τον τρόπο μόνο από αριστερόχειρα.

Λάρισα: Το όνειρο για μια καλύτερη ζωή έγινε εφιάλτης

Η νεαρή χήρα του Δημήτρη Σαράντη μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ», χωρίς να φαίνεται το πρόσωπο της.
Το ζευγάρι χτυπημένο από την ανεργία που μαστίζει τη χώρα, αποφάσισε να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό.

Η ευκαιρία δόθηκε όταν το 2014 ένας φίλος του Δημήτρη που ήδη εργαζόταν στην Αυστρία με τη σύζυγο του, τους πρότεινε να δουλέψουν στην κουζίνα ενός ελληνικού εστιατορίου της Βιέννης.
Λίγο καιρό αργότερα άλλαξαν δουλειά και κατέληξαν στο προάστιο Μέντλινκ της Αυστριακής πρωτεύουσας σε ελληνικό εστιατόριο.

Σύμφωνα με τη νεαρή χήρα όλα πήγαιναν καλά μέχρι που έμεινε έγκυος. Το χαρμόσυνο νέο δεν άρεσε ιδιαίτερα στον εργοδότη τους. Η συμπεριφορά του άλλαξε. Συμφώνησαν τότε ο Δημήτρης να συνεχίζει να εργάζεται, αλλά όχι και η γυναίκα του.
«Οι μήνες περνούσαν και όταν έφτασα στον όγδοο της εγκυμοσύνης μου, ζήτησαν και από τον άντρα μου να σταματήσει».

Το γεγονός αυτό έφερε τα πάνω – κάτω στη ζωή τους. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου που όλο αυτό το διάστημα παραχωρούσε στο ζευγάρι ένα δωμάτιο για να μένει ακριβώς πάνω από το μαγαζί του, τους ζήτησε απροειδοποίητα να το αδειάσουν και μάλιστα σε διάστημα λίγων ωρών.
«Τα όσα ακολούθησαν ήταν τρομερά δύσκολα. Βρεθήκαμε κυριολεκτικά στο δρόμο ενώ εγώ ήμουν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη… Ο φίλος του Δημήτρη μας στήριξε τότε, δίνοντας μας κάποια χρήματα μέχρι να βρούμε να νοικιάσουμε ένα σπίτι» τόνισε.

Το ζευγάρι κινήθηκε νομικά εναντίον του πρώην εργοδότη και κατήγγειλε το περιστατικό στον επόπτη εργασίας της περιοχής. Ο εστιάτορας καταδικάστηκε και θα τους αποζημίωνε με 18.000 ευρώ που θα πλήρωνε σταδιακά κάθε μήνα.
«Η κατάσταση δεν είναι τόσο ρόδινη στο εξωτερικό, όπως προσπαθούν να την παρουσιάσουν. Άλλα σου τάζουν στην αρχή και άλλα ισχύουν στην πραγματικότητα. Δεν τηρείται το συμφωνημένο ωράριο, ούτε τα ρεπό, που είναι ανύπαρκτα και κυρίως η συμπεριφορά των εργοδοτών που πολλές φορές είναι απαράδεκτη» ανέφερε με απογοήτευση.

Ο Δημήτρης απολύθηκε περίπου τρεις μήνες πριν φύγει από τη ζωή. Σύμφωνα με τη χήρα του, όλο αυτό το διάστημα ήταν πάρα πολύ πιεσμένος. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν ήταν ικανός να κάνει κακό στον εαυτό του, απάντησε:
«Βρισκόμασταν άνεργοι σε μια ξένη χώρα. Ο ερχομός του μωρού όμως τον γέμισε ευτυχία. Ήταν ένας δυνατός άνθρωπος. Αγαπούσε τη ζωή του, αλλά δεν μπορώ να ξέρω τι σκεφτόταν. Οι γονείς του με τη βοήθεια ειδικών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του δεν οφείλεται σε αυτοχειρία αλλά σε εγκληματική ενέργεια. Δεν είμαι σίγουρη για τίποτα…».
Ανέφερε πως ο Δημήτρης ήταν δεξιόχειρας, δεν κάπνιζε, δεν έπινε, δεν έπαιρνε καμία φαρμακευτική αγωγή, ούτε είχε σχέση με ουσίες.

Τόνισε πως η ίδια δεν στηρίζει την οικογένεια του άνδρα της στην προσπάθεια τους να μάθουν τι πραγματικά συνέβη στο παιδί τους, αλλά σε ό,τι τη χρειαστούν, θα είναι μαζί τους.
Όπως είπε μετά την κηδεία ήρθε σε επαφή με την πρώην φίλη του άντρα της. Είχε μάθει πως επικοινωνούσαν και θέλησε να την ρωτήσει αν ήξερε κάτι περισσότερο για τις προθέσεις του Δημήτρη. Ισχυρίστηκε πως η κοπέλα αυτή έβγαλε το «άχτι» της.

«Μου είπε πως εκείνη ήταν η γυναίκα της ζωής του και όχι εγώ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ο Δημήτρης ήθελε να μεγαλώσει το παιδί μας μαζί της και ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε εμένα για ότι συνέβη. Πίστευε πως είχαμε προβλήματα στο γάμο μας αλλά κάτι τέτοιο δεν ίσχυε».
Από το στούντιο ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Στέλιος Σούρλας απηύθυνε έκκληση στους φίλους του Δημήτρη. Όπως ειπε όσοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του στα γενέθλια του στις 2 Απριλίου, μία μέρα πριν χαθεί, να έρθουν σε επαφή με την εκπομπή.

Το χρονικό

Το θρίλερ του Δημήτρη Σαράντη 31 χρόνων από τη Λάρισα, διαδραματίστηκε στη Βιέννη και αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα.

Ο Δημήτρης πατέρας ενός νεογέννητου αγοριού, ζούσε τα τελευταία δύο χρόνια με την οικογένεια του στην πόλη Μέντλινκ προάστιο της Βιέννης . Σύμφωνα με τη σύζυγο του, την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 έφυγε με το αυτοκίνητο του για την αγορά όπως συνήθιζε, αλλά δεν επέστρεψε. Δύο μέρες αργότερα βρέθηκε νεκρός από τους φίλους του και τη γυναίκα του μέσα στο αυτοκίνητο του, σε πάρκινγκ αθλητικού κέντρου της περιοχής όπου έμενε. Γύρω από το λαιμό του ήταν περασμένο ένα σχοινί που ήταν δεμένο στην χειρολαβή της πίσω πόρτας. Η εκταφή του πτώματος που ζήτησαν οι συγγενείς του στην Ελλάδα, άνοιξε το δρόμο της δολοφονίας. Προθανάτια χτυπήματα στο κεφάλι, ένεση με υπερβολική δόση θανατηφόρας ουσίας και μια θηλιά στο λαιμό μετά θάνατον…

Πηγή: anikolouli.gr