ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο διευθυντής εκπαίδευσης που κατηγορείται ότι βίασε υφιστάμενη του

λάρισα-ελεύθερος-με-περιοριστικούς-ό-219256

Όλα ξεκίνησαν από την καταγγελία γυναίκας στη Λάρισα ότι ο 62χρονος πρώην Περιφερειακός Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, την είχε βιάσει σε μια παραλία.

Τότε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως έδωσε αμέσως εντολή για θέση του στελέχους σε αργία και αντικατάστασή του στην άσκηση των καθηκόντων του.

Μάλιστα και ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απ. Τζαμαλής, άσκησε ποινική δίωξη κατά του ανώτερου εκπαιδευτικού στελέχους για βιασμό, έπειτα από τη μήνυση της 45χρονης καθηγήτριας.

Σήμερα το στέλεχος ύστερα από τη δικαστική έρευνα με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως αφέθηκε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια που τον εκπροσωπούσε εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

Τι λέει η πλευρά του διευθυντή

«Σήμερα, κατόπιν εξονυχιστικής ανακριτικής διαδικασίας, την οποία διενήργησε η Τακτική Ανακριτής Λαρίσης κα Πεΐδου και διήρκησε 3 και πλέον ώρες, και με σύμφωνη γνώμη του κου Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λαρίσης, έμεινε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγορεύσεως εξόδου από τη χώρα ο 62χρονος πρώην Περιφερειακός Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ο οποίος με καθυστέρηση 3 μηνών κατηγγέλθη ότι δήθεν βίασε υφισταμένη του στην παραλία του Αγιόκαμπου και σε απόσταση 50 χλμ από την πόλη της Λαρίσης, όπου κατά την καταγγέλλουσα είχαν μεταβεί για ένα συνηθισμένο περίπατο και, αφού αγόρασαν πρώτα αλκοολούχα ποτά, βρέθηκαν κατά την καταγγέλλουσα να συζητούν στο πίσω κάθισμα του αυτοκίνητου, όπου και ο κατηγορούμενος δήθεν την βίασε.»

Στη συνέχεια η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια αναφέρει ότι η μήνυση ήταν κατασκευασμένη και πως δεν υπάρχουν άλλα 17 θύματα που να έχουν βιασθεί ή να έχουν δεχτεί παρόμοια συμπεριφορά από τον διευθυντή, όπως κατήγγειλε ο συνήγορος της καταγγέλλουσας.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «κατά την διερεύνηση της υποθέσεως κατά την τακτική ανάκριση δεν ανερεύθη ούτε μια συνάδελφος του καταγγελλομένου που να περιγράψει αντίστοιχη παράνομη συμπεριφορά του, αλλά ακόμη και οι μάρτυρες κατηγορίας που η καταγγέλλουσα πρότεινε να εξεταστούν, τον περιέγραψαν σαν έναν ιδιαίτερα αξιοπρεπή επιστήμονα, ο οποίος σημειωτέον είναι κάτοχος 2 μεταπτυχιακών τίτλων, ενός στην Ελλάδα και ενός στη Σκωτία, με πλούσιο συγγραφικό έργο και ευτυχισμένος σύζυγος επί 40 έτη και παππούς.

Ο κ. κατηγορούμενος προσδοκά μετά από αυτή την εξέλιξη την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία δια βουλεύματος.»

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου