ΛΑΡΙΣΑ

Κάλεσμα του Μπλόκου της Νίκαιας στη συγκέντρωση της Κυριακής

κάλεσμα-του-μπλόκου-της-νίκαιας-στη-συ-203413

Οι αγρότες του Μπλόκου της Νίκαιας με ανακοίνωσή τους καλούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο χώρο των συγκεντρωμένων τρακτερ και αγροτών.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Σας καλούμε, την Κυριακή 9 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι, να έλθετε εδώ, στο μπλόκο της Νίκαιας. Να συμπαραταχθείτε μαζί μας στον σκληρό αγώνα που δίνουμε. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο: Την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που οδηγεί τη φτωχή αγροτιά στο ξεκλήρισμα, την εργατιά στην ανεργία, τους αυτοαπασχολούμενους στο λουκέτο, τους νέους στην απόγνωση, τους απόμαχους της δουλειάς στην πείνα, το λαό μας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Η λαϊκή συμμαχία, η αγωνιστική συμπαράταξη θα δώσει δύναμη και φτερά στον αγώνα μας. Ήδη δεκάδες εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες είμαστε ξανά στους δρόμους του αγώνα, παλεύοντας για την επιβίωση. Η τωρινή κινητοποίησή μας είναι συνέχεια της περσινής, των αγώνων που δίνουμε εδώ και πολλά χρόνια.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη μάχη. Κοντά στα 40 μπλόκα έχουν στηθεί, μέχρι τώρα, από άκρου σε άκρο της Ελλάδας και θα στηθούν κι άλλα. Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων που συγκροτήσαμε για να συντονίζει, πανελλαδικά, την πάλη μας, θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σάββατο, στη Νίκαια της Λάρισας και θα πάρει αποφάσεις και μέτρα για την παραπέρα πορεία του αγώνα μας.

Για την ερχόμενη βδομάδα θα επιδιώξουμε να έχουμε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και με τα πολιτικά κόμματα, για να θέσουμε, ξανά, τα ζωτικά και δίκαια αιτήματά μας.

Βγήκαμε στους δρόμους αντιδρώντας στη νέα, σφοδρή, επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον της μικρομεσαίας αγροτιάς, η κυβέρνηση και η ΕΕ. Με την κυβερνητική απόφαση για την φορολογία υποχρεωνόμαστε να πληρώνουμε φόρο από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός μας, με συντελεστή 13%. Σύμφωνα με τις νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης που έγιναν μετά την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων, όσοι έχουν εισόδημα πάνω από 15000 ευρώ θα κάνουν συγκέντρωση παραστατικών εσόδων – εξόδων και μετά από 5 χρόνια θα πληρώνουν και τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ. Αυτές οι νέες εξαγγελίες αποτελούν ωμή κοροϊδία σε βάρος μας καθώς η κυβέρνηση επιμένει στην άγρια φορολόγησή μας από το πρώτο ευρώ. Δεν μας ξεγελάνε τέτοιοι ελιγμοί.

Φωνάζουμε ότι δεν έχουμε να πληρώσουμε αυτούς τους φόρους. Το «καθαρό» χρονιάτικο εισόδημα που μένει στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους είναι πολύ μικρό και δεν αντέχει επιπλέον φορολογία. Γιατί οι τιμές που πουλάμε τα προϊόντα είναι πολύ χαμηλές, το κόστος παραγωγής είναι τεράστιο, οι επιδοτήσεις και οι ενισχύσεις περικόπτονται και οι ζημιές στην παραγωγή από αντίξοες καιρικές συνθήκες και αρρώστιες δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, τον οποίο χρυσοπληρώνουμε.

Προτείνουμε και διεκδικούμε να υπάρχει για τους μικρομεσαίους αγρότες αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και να μην συγκεντρώνουν παραστατικά εσόδων – εξόδων όσοι έχουν τζίρο κάτω από 40.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5000 ευρώ για κάθε παιδί.

Αλλά, δεν είναι μόνο η φορολογία. Η κυβέρνηση και η ΕΕ μάς φορτώνουν κι άλλα πολλά βάρη, τα οποία μας γονατίζουν. Όπως οι τεράστιες αυξήσεις στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και του αγροτικού πετρελαίου, στις εισφορές στον ΟΓΑ και τα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ, οι μεγάλες μειώσεις στις επιστροφές του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Καυσίμων, τα χαράτσια για τα σπίτια, τις αποθήκες, τα χωράφια, τις γεωτρήσεις, για τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ, τα φάρμακα, για τα διόδια κι άλλα πολλά.

Με τον αγώνα μας ζητάμε:

  • Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές -Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
  • Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της νέας ΚΑΠ 2014-2020 που οδηγούν στο ξεκλήρισμα τη φτωχή αγροτιά.
  • Κατάργηση των χαρατσιών στα σπίτια, χωράφια, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, γεωτρήσεις, κ.ά, όπως και στα νοσοκομεία , τα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΠΥ και τα φάρμακα.
  • Σφράγιση όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας

Εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που εφαρμόζεται, εδώ και πολλά χρόνια, οι μικρομεσαίοι αγρότες είναι καταχρεωμένοι κι απειλούνται με κατασχέσεις και φυλακή.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των φτωχών αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού τους ή χωραφιού, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
  • Διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων, από το συνολικό ποσό των οφειλών των μικρομεσαίων αγροτών προς τα πιστωτικά ιδρύματα. Κούρεμα σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
  • Με ευθύνη του κράτους να διασφαλίζεται η παροχή από τα πιστωτικά ιδρύματα και χωρίς υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης περιουσιακών τους στοιχείων, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για να ανταποκριθούν στην αγορά καλλιεργητικών εφοδίων για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.

Συνάδελφοι εργάτες, άνεργοι, νέοι, επαγγελματίες, μικρέμποροι, συνταξιούχοι

Παλεύουμε, με νύχια και με δόντια, για να μην ξεκληριστούμε. Μεγαλοαγρότες, μεγαλοεπιχειρηματίες, πολυεθνικές εταιρίες θέλουν να πετάξουν εμάς τους μικρούς και μεσαίους αγρότες από το αγροτικό επάγγελμα, ν” αρπάξουν τα χωράφια και τα ζώα μας. Να μας βγάλουν από τη μέση, για να περάσει, ολοκληρωτικά, στα χέρια τους η γη και η αγροτική παραγωγή της χώρας μας. Το βασικό όργανο που χρησιμοποιούν για να πετύχουν ο σκοπό τους, είναι η ΚΑΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή, σαν δρεπάνι, μας θερίζει. Αγωνιζόμαστε να την ανατρέψουμε. Όσο θα υπάρχει η ΚΑΠ θα μας ξεκληρίζει. Κανενός είδους διαχείρισή της, από οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν θα αλλάξει αυτό το χαρακτήρα της ΚΑΠ.

Ταυτόχρονα, παλεύουμε για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΚΑΠ, που θα αξιοποιεί όλα τα παραγωγικά πλεονεκτήματα της χώρας μας , για να εξασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα στην μικρομεσαία αγροτιά, φτηνά και υγιεινά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού και πρώτες ύλες για την μεταποιητική βιομηχανία της χώρας μας.

Δυναμώνουμε το αγωνιστικό μέτωπο αγροτών, εργατών, αυτοαπασχολουμένων, νεολαίας, συνταξιούχων, γυναικών που συμμαχούν και συμπαρατάσσονται μαζί μας. Όλοι μαζί να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε και μας τον κλέβουν.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014, ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ”

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου