ΛΑΡΙΣΑ

Έδιωξαν τους ελεγκτές των συμβάσεων!

έδιωξαν-τους-ελεγκτές-των-συμβάσεων-186040

Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου του Δημοσίου, που μετατράπηκαν σε αορίστου, μπαίνουν ξανά στο στόχαστρο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Σε πρώτη φάση πρόκειται για 5.300 συμβάσεις και η αρχή θα γίνει από το υπουργείο Πολιτισμού και δέκα μεγάλους δήμους της χώρας, με την επιλογή τους να έχει γίνει με κριτήριο το συνολικό αριθμό μετατροπής συμβάσεων που έχουν γίνει σε αυτούς.

Μέσα στους δέκα δήμους με τις περισσότερες μετατροπές βρίσκεται και αυτός της Λάρισας ενώ οι υπόλοιποι είναι οι Αθηναίων, Πειραιά, Ασπροπύργου, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ζωγράφου, Χαλανδρίου, Θεσσαλονίκης, Πατρέων και Ρεθύμνου. Και μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη, να ζήτησε τη συνδρομή του για τη διενέργεια των ελέγχων, υπάρχουν όμως υπάλληλοι που δηλώνουν συνδικαλιστές και παρακωλύουν τους ελέγχους.

Αυτό συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή και στη Λάρισα όπου ήλθε κλιμάκιο των Ελεγκτών αλλά δεν κατέστη δυνατόν να ξεκινήσει τον σχετικό έλεγχο. Μάλιστα, όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος των Δημοτικών υπαλλήλων στο… Δημοτικό ραδιόφωνο την ίδια στάση θα κρατήσουν οι υπάλληλοι του δήμου σε όλες τις προσπάθειες των ελεγκτών.

Οι υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι όλα τα δικαιολογητικά τους έχουν περάσει από τον έλεγχο του ΑΣΕΠ και δεν χρειάζεται να ξαναλεχτούν! Απλά να θυμίσουμε ότι και στις περιπτώσεις που βρέθηκαν πλαστά δικαιολογητικά δημοσίων υπαλλήλων, είχαν ελεγχθεί από τον ΑΣΕΠ, αλλά… Οι νόμιμοι που δεν έχουν να φοβούνται τίποτα γιατί επιλέγουν τον ίδιο «τροβά»;..

Εφ. ΚΟΣΜΟΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου