ΛΑΡΙΣΑ

Κάθειρξη έξι ετών σε τσαντάκια

κάθειρξη-έξι-ετών-σε-τσαντάκια-17016

Κάθειρξη έξι ετών επέβαλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε 36χρονο Βολιώτη, τσαντάκια, που τον Μάιο του 2019 επιτέθηκε από κοινού με 40χρονο σε δύο γυναίκες στον Βόλο και τη Νέα Ιωνία και άρπαξε τις τσάντες τους με βία.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ληστεία κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, καθώς στη μία περίπτωση δεν ολοκλήρωσε την πράξη του, αφού κόπηκαν τα λουριά της τσάντας 76χρονης, και απομακρύνθηκε έχοντας αφήσει πίσω τη λεία του.

Ωστόσο, το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Ετσι η ποινή κάθειρξης που του είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό (δέκα ετών) μειώθηκε.

Ο ίδιος απολογούμενος στο δικαστήριο δήλωσε ότι έχει μετανιώσει για τις πράξεις του, τις οποίες απέδωσε στη χρήση ναρκωτικών χαπιών.

Από την πλευρά της, η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία από ληστεία κατά συρροή σε κλοπή κατά συρροή, υποστηρίζοντας ότι δεν ασκήθηκε βία.

Η ίδια επισήμανε ότι οι πράξεις τελέστηκαν, επειδή ο κατηγορούμενος ήταν θολωμένος. «Επρόκειτο για παρόρμηση της στιγμής και όχι για προσχεδιασμένη ενέργεια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παρούσα στη δίκη ήταν μία από τις παθούσες, η οποία ανέφερε αναλυτικά τα περιστατικά, όπως σημειώθηκαν.

Ο 36χρονος είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα επέβαινε σε μοτοσικλέτα, όταν πλησίασε δύο Βολιώτισσες ηλικίας 76 και 82 ετών σε διαφορετικούς τόπους στον Βόλο και στη Νέα Ιωνία για να τις αρπάξει τις τσάντες.

Ο τρόπος που έδρασε ήταν τόσο βίαιος, ώστε τα χερούλια της τσάντας της 76χρονης κόπηκαν και τελικά απομακρύνθηκε έχοντας αφήσει πίσω του τη λεία.

Η κοπή των λουριών ήταν που έσωσε την παθούσα. Αν συνέχιζαν να την τραβούν με δύναμη μπορεί να είχε τραυματιστεί σοβαρά η γυναίκα, η οποία έπεσε στο οδόστρωμα και χτύπησε, αλλά δεν χρειάστηκε να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Παρ’ όλα αυτά ο 36χρονος συνέχισε τη δράση του απτόητος και σε λίγη ώρα, σε σχέση με το πρώτο «χτύπημα», άρπαξε την τσάντα 82χρονης, που περιείχε τα κλειδιά οικίας και το ποσό των 25 ευρώ.

Τα διαδοχικά περιστατικά επιθέσεων «ήχησαν» συναγερμό στην Αστυνομία και σε δύο ώρες αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, που είχαν κινητοποιηθεί αστραπιαία, εντόπιζαν τον 36χρονο και τον προσήγαγαν στην Αστυνομία.

Επισημαίνεται ότι ο 40χρονος με τον οποίο ο καταδικασθείς έδρασε από κοινού απεβίωσε πρόσφατα.

Μετά τη δίκη ο 36χρονος κρατήθηκε για να οδηγηθεί πίσω στις φυλακές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου