ΛΑΡΙΣΑ

Οι Λαρισαίοι οικοδόμοι καταγγέλλουν την Χρυσή Αυγή

οι-λαρισαίοι-οικοδόμοι-καταγγέλλουν-148673

Για τη δημιουργία δουλεμπορικών γραφείων ευρέσεως εργασίας

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Λάρισας καταγγέλλει με σημερινή του ανακοίνωση, «τη δημιουργία δουλεμπορικών γραφείων ευρέσεως εργασίας Ελλήνων από τη φασιστική «Χρυσή Αυγή», καθώς και της συγκυβέρνησης που την καλύπτει, που προωθούν την ίδρυση ενός καθαρά δουλεμπορικού ρατσιστικού παραμάγαζου, με την επωνυμία «γραφείο ευρέσεως εργασίας Ελλήνων», υποκαθιστώντας το ρόλο του ΟΑΕΔ, με στόχο να εξασφαλίζουν αφ” ενός πελατειακές σχέσεις με ανέργους και αφ” ετέρου φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς ΣΣΕ, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους εργοδότες, καλλιεργώντας το μίσος και το ρατσισμό ανάμεσα στους εργαζόμενους, ώστε να περνά πιο εύκολα η εκμετάλλευσή τους και να φορτώνουν στις πλάτες των μεταναστών τη κρίση του σάπιου καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, που έχει δημιουργήσει όλα τα αδιέξοδα για το σύνολο της εργατικής τάξης (Ελλήνων και μεταναστών) και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Τη «Χρυσή Αυγή» δεν την είδαμε ούτε θα τη δούμε να υπερασπίζεται κανέναν εργάτη που δεν πληρώνεται με τη ΣΣΕ, που απολύεται, που μένει για μήνες απλήρωτος, που τον τρομοκρατεί η εργοδοσία. Αντίθετα τους έχουμε δει σε πολλές περιπτώσεις απέναντι, μαζί με τους εργοδότες να τους υπερασπίζονται, και θα τους δούμε και στο μέλλον.

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να καταδικάσουν τέτοιες απαράδεκτες ρατσιστικές ενέργειες, να αποτρέψουμε φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας και ενωμένοι όλοι μαζί να στραφούμε στην αιτία που δημιουργεί όλα τα αδιέξοδα, την ανεργία, τη φτώχια, την εξαθλίωση, στον ίδιο το καπιταλισμό, που όσο τα μέσα παραγωγής θα είναι στα χέρια των καπιταλιστών, που θα παράγουν με γνώμονα το κέρδος και όχι για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, δεν θα υπάρξει καμία λύση υπέρ του λάου.

Πρέπει συνολικά να ανατρέψουμε αυτό το βάρβαρο σύστημα και να ανοίξουμε τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, κοινωνικοποιώντας τα μέσα παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο.

Αυτό είναι που πραγματικά τρομάζει τη φασιστική «Χρυσή Αυγή», γιατί τα αδιέξοδα και τα προβλήματα οξύνονται και το σύστημα κινδυνεύει, γι΄ αυτό χρησιμοποιεί το σύστημα αυτό το μόρφωμα για να αποτρέψει και να αποπροσανατολίσει.

Σήμερα στρέφονται κατά των μεταναστών, στη πορεία θα στραφεί σε όποιον διεκδικεί και αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή με δικαιώματα και κατακτήσεις.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση:

– Να ψηφίσει αμέσως νόμο που θα καταργεί τα δουλεμπορικά γραφεία τόσο των νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» όσο και κάθε άλλου που υπάρχει στη χώρα μας.

– Να σταματήσει η υποβάθμιση και κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ, αντίθετα να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του, να αναβαθμίσει τις παροχές του σε ανέργους και εργαζόμενους, να του αποδώσει όλα τα χρήματα που του οφείλει από τις κρατήσεις των εργαζομένων και δεν τα αποδίδει το ΙΚΑ.

– Να αυξήσει ουσιαστικά το ύψος του επιδόματος ανεργίας και να το δίνει σε όλους τους ανέργους για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι από κοινού με το ΕΚΛ, με τα άλλα σωματεία και την εργατική τάξη της περιοχής μας (ανεξάρτητα από καταγωγή, φύλο, θρησκεία και χρώμα) θα αντιπαλέψουμε πιο αποφασιστικά τη βάρβαρη ταξική πολιτική που σαρώνει τη ζωή μας, την επίθεση της εργοδοσίας, αλλά και τη λειτουργία των δουλεμπορικών γραφείων της «Χρυσής Αυγής» ή άλλων προσώπων και την εκμετάλλευση των ανέργων. Θα δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στην ανεργία για την προστασία των ανέργων».

onlarissa.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου