ΛΑΡΙΣΑ

Εφιάλτης σε ασανσέρ δημόσιας υπηρεσίας

εφιάλτης-σε-ασανσέρ-δημόσιας-υπηρεσί-146327

Σε ελεύθερη πτώση ο θάλαμος με πέντε συναλλασσόμενους – Χθες την ίδια …διαδρομή ακολούθησε υπάλληλος

Στιγμές τρόμου έζησαν πέντε άτομα σε ασανσέρ της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Λάρισας στην Ηρώων Πολυτεχνείου, όταν ο θάλαμος έκανε ελεύθερη πτώση παρασύροντάς τους στο ισόγειο την περασμένη Τρίτη.

Η βλάβη στο σύστημα του ασανσέρ εκτιμάται ότι προκλήθηκε από υπερφόρτωση του θαλάμου, που προκάλεσε την κάθετη πτώση.

Ευτυχώς την ώρα που προέκυψε η βλάβη ο θάλαμος του ασανσέρ βρισκόταν στον 1ο όροφο του κτιρίου και έτσι το ύψος μέχρι το σημείο που σταμάτησε δεν ήταν μεγάλο. Ωστόσο οι επιβαίνοντες δεν απέφυγαν τους μικροτραυματισμούς.

Οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθώς είχε προλάβει να φτάσει πρώτος τεχνικός της εταιρείας που συντηρούσε τον ανελκυστήρα.

Ο τεχνικός επανέφερε τον θάλαμο σε σημείο από όπου κατέστη δυνατός ο απεγκλωβισμός των τεσσάρων ατόμων, βάζοντας τέλος στην περιπέτεια που πέρασαν.

Χθες, ωστόσο, ακόμη και μετά την επισκευή του ανελκυστήρα, ο τρόμος επέστρεψε. Αυτή τη φορά υπάλληλος της υπηρεσίας πήρε το ασανσέρ για να ανέβει στον πέμπτο όροφο. Όμως, ο θάλαμος όχι μόνο δεν υπάκουσε στην εντολή, αλλά κινήθηκε προς τα κάτω, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί στο υπόγειο.

Ευτυχώς χωρίς τραύματα, αλλά με εμφανές το σοκ και την ταραχή εξήλθε η υπάλληλος, όταν συνάδελφοί της άκουσαν το κάλεσμά της σε βοήθεια και κινήθηκαν οι διαδικασίες για τον απεγκλωβισμό της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου