ΛΑΡΙΣΑ

Καρυστιανού: «Θα ετοιμάσουμε έναν ογκοδέστατο φάκελο με στοιχεία»

καρυστιανού-θα-ετοιμάσουμε-έναν-ογκ-1056096

«Οι βουλευτές παρά τα όσα έχουν βγει στο φως συνεχίζουν να εμμένουν στην προσπάθεια συγκάλυψης»

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος συζητήθηκε χθες, Δευτέρα 18 Μαρτίου, στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το θέμα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού. Η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023», Μαρία Καρυστιανού, που έχασε την κόρη της, Μάρθη, στο πολύνεκρο δυστύχημα ζήτησε τη συμπαράσταση της Κομισιόν για να καταργηθεί η ασυλία βουλευτών.

Λίγο πριν τις 18:00, η Μαρία Καρυστιανού έλαβε τον λόγο, αναφέροντας πως καταβάλλονται προσπάθειες για συγκάλυψη των πραγματικών υπευθύνων του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Ζήτησε από το Ευρωκοινοβούλιο να επέμβει, προκειμένου να αρθεί η ασυλία των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην τραγωδία, ανάμεσά τους και ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Σήμερα, Τρίτη 19 Μαρτίου, η Μαρία Καρυστιανού μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» της τηλεόρασης του ΑΝΤ1.

Η μητέρα της δεκαενιάχρονης Μάρθης που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα των Τεμπών, δήλωσε ότι η φωνή των συγγενών των θυμάτων γιγαντώθηκε γιατί ενώθηκε με τη φωνή ενός εκατομμυρίου τριακοσίων χιλιάδων πολιτών που έχουν συνυπογράψει το αίτημα αναφοράς που κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Υπάρχουν σκόπιμες παρεμβάσεις; Εμείς βλέπουμε ότι όλο το βάρος έχει μετακινηθεί σε δύο υπαλλήλους. Πιστεύουμε ότι η Ευρωπαία Εισαγγελέας να ζητήσει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους», ανέφερε μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού, μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Ζητάμε κάτι το αυτονόητο, να παρεπεμφθούν στην δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι, δεν θα έπρεπε να το ζητάμε, έπρεπε να είχε γίνει», πρόσθεσε.

«Οι βουλευτές παρά τα όσα έχουν βγει στο φως συνεχίζουν να εμμένουν στην προσπάθεια συγκάλυψης. Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια στην κυβέρνηση μας. Συνεχίζουμε να κάνουμε μόνοι μας την έρευνα, το βλέμμα μας είναι στραμμένο στην Ευρώπη», συμπλήρωσε.

«Θα προσπαθούμε να δικαιώσουμε τους ανθρώπους», ανέφερε.

Η ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού που συγκλόνισε το ευρωκοινοβούλιο

Στη χθεσινή της ομιλία η Μαρία Καρυστιανού τόνισε πως βρέθηκε εκεί, «γιατί οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου έχουν πάψει να λειτουργούν στην Ελλάδα», ενώ έκανε λόγο και για μεθοδεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και κάκιστους χειρισμούς, που «προσβάλλουν τη μνήμη των νεκρών». «Η διαδικασία της διερεύνησης στην Ελλάδα εξελίσσεται με τρόπο που πλέον μας βεβαιώνει ότι η αλήθεια δεν θα λάμψει, για άλλη μια φορά», υπογράμμισε επίσης, προχωρώντας και στην κατάθεση ορισμένων αιτημάτων προς την Επιτροπή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου