ΛΑΡΙΣΑ

Η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας επίκεντρο στην ετήσια Γ.Σ. του ΣΘΕΒ

η-ανασυγκρότηση-της-θεσσαλίας-επίκεν-1054692

Η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής ετήσιας συνέλευσης των μελών του ΣΘΕΒ παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. G. Tsunis αλλά και του υπουργού ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα.

«Έχουμε σχεδιάσει σε τρία επίπεδα την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, από την ετήσια γενική συνέλευση του ΣΘΕΒ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από τη νέα διοίκηση του ΣΘΕΒ, καθώς στοχεύει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και στο κομμάτι της ανθεκτικότητας.

Από εκεί και πέρα, σημείωσε τα επόμενα έργα που θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

«Η Γενική Συνέλευση του συνδέσμου μας είναι κάθε χρόνο μία γιορτή της επιχειρηματικότητας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ, Γιώργος Ρουπακιάς το απόγευμα της Τετάρτης, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη είναι και μία αφορμή για να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Εξήγησε πως οι καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου επηρέασαν ανεξαιρέτως, όλους τους πολίτες της Θεσσαλίας.

Τέλος, ευχαρίστησε τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, αλλά και τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George J. Tsunis για την παρουσία τους, σημειώνοντας πως είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή της Θεσσαλίας να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

«Αυτή η συνέλευση λαμβάνει χώρα σε μία πόλη που ακόμα μετρά τις πληγές της και βρίσκει σταδιακά τον βηματισμό της μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου και προσπαθεί να σχεδιάσει ένα πιο ασφαλές αύριο», σημείωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, στην ετήσια Γ.Σ. του ΣΘΕΒ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Εξήγησε πως η ανταλλαγή απόψεων και τα αποτελέσματα που θα βγουν μέσα από τη συζήτηση για να δημιουργηθεί ένας οδικός χάρτης επίλυσης προβλημάτων. Σχετικά με την επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George J. Tsunis, τόνισε πως η παρουσία του δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στη συζήτηση για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

«Η συνεισφορά του στην αποκατάσταση των ζημιών θα παίξει σημαντικό ρόλο, ώστε σύντομα οι πολίτες να πάρουν όχι μόνο τις περιουσίες τους πίσω, αλλά την ίδια τους τη ζωή».

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη συνέλευση:

Φωτό και βίντεο: Θανάσης Καλιακούδας

Πηγή: larissanet.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου